Acasă Stirile zilei Justitia Judecatoarea Veronica Cirstoiu si Florin Cergan au fost arestati preventiv pentru 29...

Judecatoarea Veronica Cirstoiu si Florin Cergan au fost arestati preventiv pentru 29 de zile!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Judecatoarea Veronica Cirstoiu si fiul acesteia, Florin Cergan au fost arestati preventiv pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta, potrivit agerpres.ro.

Cei doi au declarat recurs la acesta decizie, ce va fi judecat de instanta suprema.

Judecatoarea Veronica Cirstoiu de la Curtea de Apel Bucuresti s-a prezentat, vineri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fiind citata in dosarul in care este acuzata de luare de mita si complicitate la trafic de influenta.

Judecatoarea a venit insotita de un avocat.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat vineri, la solicitarea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei Veronica Cirstoiu de la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I penala.

Ea este acuzata de luare de mita si complicitate la trafic de influenta in dosarul privind o mita de un milion de euro si in care fiul acesteia, Florin Cergan, a fost retinut deja de procurorii DNA pentru complicitate la trafic de influenta, urmand a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

„In sedinta din 9 august, Sectia pentru judecatori a CSM a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a magistratului Cirstoiu Veronica, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I penala, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la trafic de influenta prevazuta de art. 26 raportat la 257 si art. 7 alin 3 din Legea nr.78/2000 si luare de mita prevazuta de art. 254 alin 1 raportat la art. 7 din Legea nr. 78/2000. Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM a fost luata in temeiul dispozitiilor art. 42 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si art. 95 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa „, se arata intr-un comunicat al CSM.