Acasă Stirile zilei Justitia Parchetul General a preluat dosarul lui Alexandru Visinescu!

Parchetul General a preluat dosarul lui Alexandru Visinescu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a preluat dosarul lui Alexandru Visinescu de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, in vederea efectuarii urmaririi penale de catre procurori din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica, potrivit agerpres.ro.

„In temeiul dispozitiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedura penala, s-a dispus, azi, 9 august, preluarea cauzei privind pe Visinescu Alexandru, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii urmaririi penale de catre procurori din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica. Motivele care au stat la baza deciziei de preluare vizeaza complexitatea cauzei, volumul mare de activitati procesuale si procedurale ce urmeaza a fi efectuate in vederea solutionarii cu celeritate a acesteia”, se arata intr-un comunicat al PICCJ.

Parchetul General a solicitat joi PT Bucuresti dosarul avand ca obiect denuntul formulat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc impotriva lui Alexandru Visinescu, fost comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat in perioada 1956 – 1963.

Pe 7 august, Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a dispus declinarea competentei de solutionare a cauzei in favoarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

„In ceea ce priveste incadrarea juridica a faptelor si eventuala incidenta a normelor privind prescriptia, acestea pot fi analizate numai dupa efectuarea de cercetari in cauza”, sustinea Parchetul General.

Alexandru Visinescu este unul dintre cei 35 de tortionari identificati de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.