Acasă Timp liber Auto Vecinii nostri vor lua masuri in privinta autoturismelor cu numere bulgaresti de...

Vecinii nostri vor lua masuri in privinta autoturismelor cu numere bulgaresti de pe strazile din Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vecinii nostri vor lua masuri pentru a pune capat fenomenului autoturismelor inmatriculate in Bulgaria pe drumurile din Romania, astfel ca in cazul in care cumparatorul unui autoturism nu schimba actele masinii, acesta va fi sanctionat cu 75 de euro, iar vehiculul va fi imobilizat, potrivit mediafax.ro.

In prezent, multi cumparatori nu se prezinta la Politia Rutiera si continua sa conduca masinile pe care le-au achizitionat cu actele emise pe numele fostilor proprietari. Astfel ca fostii proprietari au fost responsabili pentru plata taxelor pentru masina si, in cazul in care autoturismul a fost implicat intr-o fapta penala, ei au fost chemati la politie. In acelasi timp, o parte dintre cumparatori nu numai ca nu schimba actele masinii, dar nici nu-si fac asigurare de raspundere civila. Ziarul precizeaza ca, daca vor adoptate amendamentele la Codul Rutier, acestea vor afecta mii de romani care conduc autoturisme inmatriculate in Bulgaria. Sunt bulgari care au peste 400 de autoturisme pe numele lor, insa aceste masini apartin de fapt unor straini care nu au asigurari de raspundere civila.

Un alt articol din proiectul de lege amintit prevede ca, in cazurile in care cumparatorul unei masini este cetatean strain fara domiciliu in Bulgaria, numerele de inmatriculare bulgaresti sa fie predate la Politia Rutiera si de acolo noul proprietar sa primeasca niste placute provizorii cu care sa poate conduce timp de 60 zile inainte sa primeasca numere din tara sa.

In acest moment este practic imposibil sa-i obligam pe noii proprietarii ai masinilor sa-si schimbe actele, dar noua lege ne va permite sa le confiscam placutele de inmatriculare, ceea ce va rezolva problema, considera politistii rutieri din Bulgaria.