Acasă Stirile zilei Social FRAUDA la BAC: Presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul „Ion Banescu”...

FRAUDA la BAC: Presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul „Ion Banescu” din Mangalia a fost retinut, fiind acuzat de luare de mita!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul „Ion Banescu” din Mangalia a fost retinut, fiind acuzat de luare de mita (3.000 de euro) si cazare la un hotel din Saturn, se arata intr-un comunicat de presa al DNA, potrivit mediafax.ro.

Gheorghe Amza, presedintele comisiei de bacalaureat la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Banescu” din Mangalia, este cercetat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Constanta pentru luare de mita si permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, potrivit DNA.

Procurorii au dispus retinerea lui Gheorghe Amza si cer Tribunalului Constanta arestarea lui preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit procurorilor, in cursul lunii iulie, Gheorghe Amza, in calitate de presedinte al comisiei de bacalaureat de la Liceul „Ion Banescu” din Mangalia, a primit mita, prin intermediar, de la mai multi elevi care au sustinut examenul in prima sesiune, 3.000 de euro si i s-a achitat contravaloarea cazarii intr-un hotel din statiunea Saturn, in cuantum de 1.863 de lei, precum si serviciile de masa.

Amza a primit banii pentru a le permite elevilor sa promoveze fraudulos proba scrisa la chimie din cadrul examenului de bacalaureat.

„Ca urmare, la data de 5 iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, impreuna cu alte persoane, a pus la dispozitia elevilor rezolvarile subiectelor la proba de chimie, in conditiile in care acestea aveau caracter confidential”, a precizat DNA.

Procurorii au mentionat ca in aceasta cauza se fac acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Ancheta in cazul suspiciunilor de frauda la Liceul Tehnologic „Ion Banescu” din Mangalia a fost declinat, in iulie, de la Parchetul Tribunalului Constanta la DNA Constanta, intrucat in aceasta cauza este cercetat si presedintele comisiei de examinare.

In acest dosar sunt cercetati 23 de elevi si patru cadre didactice de la Liceul Tehnologic „Ion Banescu” din Mangalia, pentru luare si dare de mita, dupa ce elevii ar fi primit fotocopii cu subiectele rezolvate la examenul de bacalaureat, potrivit unor surse judiciare.

La ultima proba scrisa a examenului de bacalaureat, in salile de examen de la Liceul Tehnologic „Ion Banescu” din Mangalia au fost gasite pe bancile a doi candidati subiecte rezolvate si fotocopiate. In urma anchetei s-a stabilit ca nu doar cei doi absolventi de liceu au primit rezolvarea subiectelor de examen, ci toata clasa, in total 23 de elevi.

Surse din randul anchetatorilor spuneau ca exista imagini de pe camerele de supraveghere in care se vede ca un membru al comisie de examen ar fi impartit elevilor subiectele rezolvate.