Acasă Stirile zilei Justitia Sorin Apostu, fostul primar din Cluj a fost condamnat la 3 ani...

Sorin Apostu, fostul primar din Cluj a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul primar din Cluj, Sorin Apostu a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru infractiuni de coruptie, potrivit mediafax.ro.

Sentinta in procesul in care fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, sotia acestuia, Monica Apostu, si omul de afaceri Calin Stoia au fost judecati pentru mai multe fapte de coruptie a fost pronuntata, joi, in sedinta publica, de Curtea de Apel Targu Mures.

Astfel, magistratul Floare Gazdac a respins ca nefondate cererile de schimbare a incadrarii juridice a faptelor de care au fost acuzati cei trei, formulate de aparatori, si i-a achitat pentru mai multe infractiuni.

Pe de alta parte, Curtea de Apel Targu Mures l-a condamnat pe Sorin Apostu la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta in forma continuata, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru instigare la spalare de bani in forma continuata, la un an si sase luni de inchisoare cu executare pentru primire de foloase necuvenite si la opt luni de inchisoare cu executare pentru instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in legatura cu denuntatorul Aspazia Droniuc.

Magistratul a stabilit ca Apostu va executa pedeapsa cea mai grea, adica trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, din care se deduce timpul petrecut de acesta in arest.