Acasă Stirile zilei Social Toate autostrazile si drumurile nationale din tara impanzite de peste 1.800 de...

Toate autostrazile si drumurile nationale din tara impanzite de peste 1.800 de politisti de la Rutiera!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Toate autostrazile si drumurile nationale din tara sunt impanzite de peste 1.800 de politisti rutieri, pentru asigurarea fluentei traficului, combaterea excesului de viteza si prevenirea accidentelor si ambuteiajelor rutiere, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al IGPR, politistii actioneaza in principal pentru reducerea numarului si consecintelor accidentelor rutiere, avand drept cauza nerespectarea regimului legal de viteza.

In cadrul actiunilor, sunt folosite peste 400 de sisteme de supraveghere a traficului rutier si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Politia recomanda conducatorilor auto sa circule cu prudenta, cu viteza adaptata carosabilului umed, si le atrage atentia sa nu se urce la volan daca au consumat bauturi alcoolice.

Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sanctiunea prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sange. De asemenea, pe timpul cercetarii permisul este retinut fara drept de circulatie.