Acasă Stirile zilei Social Pretul de distributie a gazelor va fi majorat cu 8% de la...

Pretul de distributie a gazelor va fi majorat cu 8% de la 1 iulie! Scumpirea ar putea fi resimtita si de consumatorii casnici!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Furnizorii de gaze naturale au cerut o majorare a tarifului de distributie a gazelor. Scumpirea ar putea fi resimtita si de consumatorii casnici.

Companiile din domeniul distributiei gazului vor sa creasca tariful cu 10% pentru a-si acoperi cheltuielile si a realiza noi investitii.

Majorarea ar putea fi resimtita si in factura consumatorului casnic. Astfel, facturile la gaze vor fi mai mari cu trei procente. Cresterea de pret trebuie sa fie aprobata de Autoritatea de reglementare in energie.

„Au acumulat niste cheltuieli care nu au fost transpuse in tarife si vor sa le recunoastem in tarife o anumita crestere a cheltuielilor, pentru a putea sa faca investitii. Noi nu putem sa spunem inainte de a solicita toate documentele prin care ei sa ne dovedeasca ca au facut acele cheltuieli, sa dovedeasca ca au fost facute in scopul cresterii calitatii serviciilor.”, a declarat Nicolae Havrilet, presedintele ANRE.

O majorare a pretului gazelor naturale va fi facuta de la 1 iulie, cand pretul reglementat va creste cu 8%.

„Avem o singura certitudine, la 1 iulie pretul la gaze va creste cu 8%. Majorarea este data in memorandumul pe care Romania l-a semnat cu institutiile financiare internationale”, a completat Havrilet.

Sursa: rtv.net