Zina Dumitrescu a murit! Creatoarea de moda avea 82 de ani

Zina Dumitrescu, celebra creatoare de moda, a murit, joi, la varsta de 82 de ani. "Mama Zina" si-a petrecut ultimii ani din viata la un azil de batrani din apropiere de Capitala. Zina Dumitrescu era internata la un azil de langa Bucuresti. "Starea sa de sanatate s-a inrautatit in ultima vreme, nu mai dorea sa manance si refuza sa mai mearga la spital, caci si-a dorit sa moara in patul ei" , a declarat cel care a ingriit-o, Ioan Casian, dupa ce creatoarea a murit.

"Este o veste trista, am aflat acum zece minute, mi s-a spus ca nu a murit, ca inca erau la spital, o resuscitau. Nu cred asa ceva! A fost unul din oamenii care i-a facut viata mai frumoasa (n.r. - Ioan Casian). Poate ca noi nu am fost tot timpul acolo, poate ca am fost prea putin, acum e destul de delicat, nu stiu, iertati-ma, nu stiu ce sa va mai spun", a declarat Catalin Botezatu.

Zina Dumitrescu s-a nascut in 1936 in Republica Moldova. Dupa razboi familia s-a mutat la Pitesti. Aici, a terminat liceul economic, apoi a intrat la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. inca din primul an de facultate a inceput sa lucreze ca manechin. La 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Moda Venus.

A lansat mai multe manechine care au devenit celebre: Eugenia stefan (Janine), Romanita Iovan, Bianca Brad, Dana Savuica, Melek Amet. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Catalin Botezatu si Liviu Ionescu. A creat zeci de colectii de moda, participand la festivaluri de moda din tara si din strainatate.

"Mama Zina" a fost casatorita de trei ori, prima oara cu regizorul Marin Negreanu, tatal fiului ei, Catalin, apoi au urmat mariaje cu Nicolae Radulescu Botica, secretarul Sectorului 1, si conferentiarul Costin Dumitrescu, decedat in 2009.

28 mar 21:40Cap Limpede