ZECE moduri prin care poti sa te comporti cu oamenii dificili din viata ta – Cap Limpede

ZECE moduri prin care poti sa te comporti cu oamenii dificili din viata ta

Fie ca este vorba de vecinul tau de vis-a-vis, de copilul tau sau de colegul de serviciu, cand avem de-a face cu personalitati dificile sarcina noastra devine dificila in acelasi timp. Iata zece moduri prin care poti sa te comporti cu oamenii care au personalitati difice si pe care nu-i poti evita, potrivit celor de la lifehack.org:

10. Intrerupe obiceiul

ar120076263919617

Oamenii adesea se comporta ca niste roboti. Reactioneaza tot timpul si adesea reactioneaza datorita povestii pe care o tot deruleaza continuu in mintea lor. Atunci cand ai de-a face cu o astfel de situatie, poti devia discutia intreband persoana respectiv o intrebare care nu are nicio legatura cu subiectul de discutie pe care-l purtati mai devreme. Acest procedeu, pe cat este de simplu, pe atat este de eficient.

9. Calmeaza situatia

How-to-Handle-Difficult-People-520

Nu contribui la alimentarea negativitatii. Raspunsurile lungi si e-mail-urile pot degenera intr-o situatie delicata. Nu le atrage atentia persoanelor cu care stai de vorba asupra comportamentului lor cu o replica extraordinar de bogata si de elaborata, calmeaza-te si asculta-i. Persoana nu o sa fie defensiva si se va simti inteleasa.

Click pe aceeasi tema:  De ce este important sa poti ierta! Amaraciunea este ca si cum ai inghiti o lingurita de otrava in fiecare zi!

8. Creaza o conexiune

Difficult-People-1024x731

Uneori poti sa schimbi subiectul si poti sa fi de acord cu persoana pe un lucru total diferit de ceea ce dezbateati mai devreme pentru a crea o mica conexiune. Chiar si o conexiune negativa ar putea fi eficienta, dar ai grija sa nu creezi un obicei din conexiunile negative.

7. Foloseste influenta strategica

Dealing-with-Difficult-People

Afla ce persoane pot influenta persoana dificila si observa daca acestea te pot ajuta intr-o anumita privinta. Gandeste-te ca ai multe rute care te pot conduce acolo unde vrei tu sa ajungi.

6. Lectia mare

How-To-Deal-With-Difficult-People-At-Work

In majoritatea timpului, exista o lectie de viata mai mare mult mai importanta care poate fi invata in afara situatie in care persoane respectiva nu se comporta adecvat. Situatia iti poate arata cum iti poti imbunatati aptitudinile sociale, sau te poti cunoaste pe tine insuti mai bine.

Click pe aceeasi tema:  Textele originare din Vechea Indie arata care sunt semnele care indica mandria!

5. Cunoaste-ti asteptarile

images

Inainte de a comunica, opreste-te si gandeste-te cum vrei sa te simti ca rezultat al acestei interactiuni. Deasemenea, trebuie sa intelegi ca ai nevoie de o anumita flexibilitate pentru a trece foarte elegant peste astfel de situatii.

4. Asculta

difficult-people

Noi comunicam prin limbajul corporal mai mult deca comunicam prin limbajul verbal. Cand asculti, da din cap usor in semn ca intelegi cealalta persoana.

3. Nu rezista

workerstress

Lucrurile carora le rezisti, persista. Oamenii au tendinta sa-ti reziste tie mai mult atunci cand tu le rezisti lor. Petrece o perioada de timp incercand sa intelegi cealalta persoana, intreaba-le anumite aspecte pentru a le intelege cu adevarat punctul de vedere si da din cap in semn ca ai inteles.

Click pe aceeasi tema:  Ce se intampla cu personalitatea ta daca esti lovit de parinti in copilarie! Raspunsurile celui mai amplu studiu te vor pune pe ganduri!

2. Gandeste la fel ca ei

original

Imagineaza-ti ca te afli in locul lor pentru o secunda. Ce isi doresc acestia? Daca a-i fi in situatia acestora, cum te-ai simti? Acest simplu pont te va ajuta foarte mult pentru ca majoritatea persoanelor vad situatiile si lumea din jurul lor dintr-un singur punct de vedere, cel al lor. Este foarte important sa-ti poti schimba perspectiva.

1. Valideaza

confrontation-argument

Vei fi surprins cand vei vedea ce poate face aceasta simpla actiune. Unul dintre motivele pentru care oamenii rezista realitatii din jurul lor este acela ca nu se simt intelesi sau auziti. Validandu-i si ascultandu-i o sa faca o mare diferenta in ceea ce priveste relatia ta cu persoana respectiva.

spre