Deputatul ALDE Varujan Vosganian a incercat luni, in plen, sa-si convinga colegii parlamentari din opozitie ca modificarile aduse de PSD-ALDE la codul de procedura penala trebuie adoptate, deoarece ”nu ne putem salva decat toti odata”.

”Nu vreti sa curatam aceasta tara, sa fim curati si noi, sa fie curata si justitia? Sa fie curata si presa, sa fie curat si mediul de afaceri. Fiecare ban castigat sa fie rezultatul trudei asumarii efortului si respectarii legii. Sa nu ne suspectam unii pe altii ca ne vanam.

Sa vanam lupi si mistreti, nu cerbi. Pentru ca lupii nu poti sa-i agati pe perete ca pe trofeu, ci numai cerbii.

De aceea, dragii mei, noi sustinem aceste modificari si sustinem o reforma a justitiei, asa cum sustinem si o reforma a clasei politice si o reforma a presei si o reforma a activitatii sindicale si patronale. Si o reforma a viziunii actului de cultura.

Nu ne putem salva decat toti odata. Nu ne putem salva pe rand. Daca spunem ca justitia e infailibila si ca noi toti ceilalti gresim nu o sa ajungem nicaieri. De aceea, stimati colegi, noi, grupul ALDE sustinem aceste modificari.” – a spus Vosganian in plenul Camerei Deputatilor, chiar inainte ca aceste modificari ale Codului de procedura penala sa fie adoptate, tarziu in noapte, dupa o sedinta maraton.

In februarie 2015, Varujan Vosganian a scapat de urmarirea penala prin metoda ”scutul din Senat”.

Senatorii au votat impotriva ridicarii imunitatii fostului ministru al Economiei, respingand solicitarea trimisa de procurori pentru urmarirea sa penala. A fost pentru a doua oara cand senatorii au facut zid in jurul lui Vosganian, dupa ce in 2013 plenul respingea cu 85% din voturi aceeasi solicitare.

Inainte de votul final, Vosganian a incercat sa-i castige pe colegi de partea lui. A citit dintr-o carte de rugaciuni, si-a facut cruci, s-a miruit si a plans.

Impresionati probabil de lacrimile lui, 71 de colegi senatori au sarit in apararea fostului ministru. Printre ei, si cativa senatori liberali.

La doar o zi dupa ce senatorii nu au fost de acord sa-l puna pe Varujan Vosganian la dispozitia procurorilor, acesta a demisionat din PNL, insa nu din proprie initiativa, ci la cererea conducerii liberale, care l-a amenintat ca, in caz contrar, il va exclude.

Sursa: stirileprotv