Dincolo de cercetarile sale care vor dainui peste secole, Stephen Hawking a lasa si multe vorbe frumoase care sa-i insoteasca in viata pe cei desnadajduiti sau care nu au o intelgienta sociala dezvoltata care sa le permita sa iasa din situatii extreme ale vietii.

1. Oricat de grea ar fi viata, exista un lucru pe care il putem face fara sa ne coste nimic: sa privim cerul in loc sa tot privim in jos…

2. Acolo unde este viata… este si speranta.

3. Am observat ca pana si cei care spun ca totul este predestinat si ca nu putem schimba nimic se uita in stanga si-n dreapta inainte sa treaca strada.

4. Intotdeauna m-am intrebat ce face universul sa existe. Timpul si spatiul pot constitui mereu un mister, dar asta nu ma impiedica sa-mi realizez visul. Legaturile dintre noi au crescut si acum, ca am aceasta sansa, sunt dispus sa impart aceasta calatorie cu voi. Fiti curiosi; eu stiu ca voi fi intotdeauna astfel!

5. Data viitoare cand cineva iti reproseaza ca ai comis o greseala, spune-i ca s-ar putea sa fie un lucru bun. Fara imperfectiune, noi doi nu am exista

6. Nimic nu poate exista pentru totdeauna.

7. Trebuie sa cautam cea mai mare valoare pe care o putem obtine din actiunile noastre.

8. Orice lucru conteaza, atat timp cat nu renunti la el.

9. Oamenii tacuti au cele mai zgomotoase minti

10. Unu, aminteste-ti sa privesti spre stele, nu in jos, la picioare. Doi, nu renunta niciodata la munca. Munca iti ofera un scop si viata este goala fara ea. Trei, daca esti indeajuns de norocos si iti gasesti iubirea vietii, aminteste-ti ca este acolo si nu renunta la ea.

11. Cel mai mare dusman al cunoasterii nu este ignoranta. Este iluzia cunoasterii.

sursa: kudika.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.