Vlad Petreanu devoaleaza planurile PSD care ar lasa romanii cu buzunarele goale! "Cuvantul "cretin" pare prea bland, in acest context"

Jurnalistul Vlad Petreanu face o analiza pe declaratiile senatorului Fifor, care fara sa vrea a aratat planurile PSD in privinta Pilonului II de pensii.

"L-am vazut aseara pe dl. Mihai-Viorel Fifor, senator PSD si fost ministru pane nu demult, explicand filosofia sugrumarii Pilonului II de pensii de catre partidul din a carui conducere face parte, ca vicepresedinte.

Filosofia este ca, pur si simplu, partidul considera ca banii contribuabililor sunt banii statului, deci ai partidului, pe care poate sa-i foloseasca cum doreste, mai ales acum, dupa ce a incalecat Justitia.

in studio la Digi 24, dl. Fifor a tinut sa linisteasca proasta de populatie care, evident, iar nu vrea sa inteleaga binele pe care i-l face PSD.

Dl. Fifor a zis asa: “Senzatia mea e ca nu s-a inteles foarte bine despre ce discutam. in sine, pilonul 2 de pensii nu este afectat de OUG 114 (…) Ce spun schimbarile? Exista posibilitatea contribuabilului sa nu mai contribuie daca a contribuit minim 5 ani la acest pilon si daca fondurile care sunt deja acolo raman pana iesirea la pensie la limita de varsta. Mai spune ca fondurile din pilonul 2 de pensii pot fi folosite in parteneriatul public privat.”

Aaah, deci da, faimosul PPP in care banii circula la comanda partidului, pe canalele aprobate de partid, catre beneficiari care inteleg foarte bine despre ce e vorba si raspund corespunzator.

Dupa aceasta marturisire de facto, dl. Fifor a adaugat, spre uluirea celorlalti participanti la emisiune – si, la drept vorbind, a oricui intelege, cat de cat, cum functioneaza nu doar Pilonul II de pensii, ci insasi economia: “banii care se afla acolo si care, stie toata lumea, erau nefolositi, stateau acolo, pot fi acum folositi.”

In mintea acestui vicepresedinte PSD, care transmite, neindoielnic, pozitia partidului, Pilonul II de pensii este un soi de casa de bani pe care stau unii, ca prostii, fara sa-i foloseasca, orice-o fi insemnand asta in mintea dlui Fifor.

Banii aceia sunt investiti, sunt administrati privat, intelegeti asta? a fost intrebat interlocutorul, pe care, insa, aceasta informatie nu l-a tulburat in niciun fel: “randamentul e suficient de scazut ca oamenii sa nu fie multumiti”, a spus. Dar de unde stie PSD ca sunt oamenii nemultumiti de randamentul Pilonului II? tineti-va bine: “nu facem legi fara sa consultam inainte.”

Poftim?

Tocmai asta reproseaza toata lumea, ca PSD a ajuns sa guverneze obscur, prin decrete monstruoase, care schimba peste noapte mecanisme fundamentale pentru functionarea corecta a statului roman – ba chiar, daca stai de vorba cu diversi lideri ai partidului, intelegi ca nici macar in PSD nu se stie si nici nu se poate anticipa ce decizii ia, din senin, Cabinetul 1. Ce consultari? Nici macar ei intre ei nu se consulta!

Deci, PSD zice asa: administratorii de la Pilonul II de pensii administreaza banii prost (“banii stau acolo, nefolositi”), drept consecinta randamentele sunt proaste, lumea e nemultumita (am verificat noi) asa ca am vrea sa reparam situatia asta si sa ne ocupam noi, la guvern, de banii astia – se intelege ca tocmai pentru a oferi randamente mai bune, nu? Ca de-aia interventia.

N-ar fi rau, daca ar fi. Eu, in calitate de contributor la Pilonul II, mi-as dori randamente cat mai bune, desigur. Hmmm, ia sa ne gandim, cine cred eu ca ar avea mai multe sanse sa administreze mai bine banii mei, statul roman pesedist sau o companie specializata de investitii? Nu stiu ce sa zic…. Ce va ramane din fondurile astea dupa ce va pune mana partidul pe ele?

Deci, ce va face guvernul cu banii?

Parteneriate public private. “Construim un spital, de pilda”, zice Fifor.

Pai si cum va aduce un spital de stat profit Pilonului II de pensii? Adica, de ce va creste randamentul fondului daca guvernul va lua banii pentru a-i baga in PPP pentru constructia (sa zicem ca se si fac) de obiective publice? Baga guvernul 100 de milioane de euro din banii nostri de pensie in constructia unui spital de stat, ok. Cati bani primim inapoi? Ca asta inseamna randament.

Tragedia e ca discursul asta populisto-gaunos prinde la o multime de oameni in Romania. Nu conteaza ca-i totalmente ilogic, ticalos si mincinos, unii cred cu sfintenie gulgutele, voteaza in consecinta si dup-aia urasc pe cine le zice partidul ca trebuie sa urasca pentru ca raman in continuare saraci (si prosti).

Dar stati, ca mai avem.

Dl. Fifor a continuat expunerea filosofiei PSD, citind din cand in cand de pe punctajul primit de la partid: “aceste firme (administratorii de la Pilonul II – n.m.) beneficiau de un monopol”.

Ha? Sunt 7 firme. Partidul nu intelege ce-i ala monopol sau dezinformeaza intentionat.

si, mai mult: (e monopol pentru ca) “acest ban ti-l aduc eu, statul”.

E halucinant, nu?

Cat despre randamentul mai bun pe care-l promite (oarecum) guvernul, cum va fi el asigurat?

Pai, “prin majorarea capitalului sociale, a coeficientilor, ceea ce va determina aceste firme sa faca investitii mai bune”.

Cuvantul “cretin” pare prea bland, in acest context, puncteaza Petreanu.

26 feb 14:58Cap Limpede
Loading...