Jurnalistul Vlad Petreanu a analizat taios discursul din Parlament al premierului Viorica Dancila. Premierul a comis numeroase greseli gramaticale in discursul sau, insa savuros este modul in care a pronuntat cuvantul „buget”.

„Certitudinea este ca avem un prim-ministru care nici macar nu poate vorbi limba romana. Imi pare rau ca trebuie sa constat evidenta, doamna prim-ministru Viorica Vasilica Dancila este agramata, incoerenta, confuza, e ridicola in toata puterea cuvantului”, a spus Petreanu la Europa FM.

El a prezentat apoi inregistrari cu discursul premierului. Aceasta a vorbit de „opozitia parlamentala” si a pronuntat gresit o sumedenie de alte cuvinte. Insa felul in care a rostit cuvantul „buget” a starnit mare amuzament. „Eu nu am auzit in viata mea, niciodata, pe cineva spunand asta”, a comentat Petreanu. „Vine de la muget”, l-a completat colegul sau din studio.

„Atunci cand oameni care nu se pricep la nimic si au o capacitate intelectuala redusa ajung sa ia decizii in tara asta, numai norocul te mai poate salva de la o nenorocire. De cate ori sa ai noroc? Prim-ministrul ia decizii in fiecare zi, ma rog, domnul Dragnea ia decizii in fiecare zi pe care doamna Vasilica Dancila le contrasemneaza, care ne afecteaza vietilor tuturor. Cam cat noroc credeti ca o sa mai avem? Eu nu cred ca o sa mai avem mult”, a concluzionat amar Petreanu.

Premierul Dancila a reusit sa se faca din nou de ras prin modul in care foloseste limba romana. Ea a comis o noua greseala, care a devenit virala pe retelele de socializare. In cadrul discursului sustinut, marti, in Parlament, Dancila a avut din nou de furca cu regulile limbii romane. „Acesta este adevarul. In cursul anului 2017, adversarii PSD au pus la bataie un discurs alarmist pentru a contesta acest program (de guvernare – n.r.) care, va spun sincer, nu a facut bine Romaniei“, a spus Viorica Dancila de la tribuna plenului Camerei Deputatilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.