Viorica Dancila loveste din nou! A inventat un cuvant si a anuntat ca sprijina "combaterea Holocaustului"!

Premierul Viorica Dancila a avut o exprimare bizara, miercuri, cu ocazia discursului sustinut la Bruxelles, la ceremonia dedicata Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Seful Guvernului a spus ca Romania va organiza un eveniment care-si propune ”sa contribuie la sprijinirea combaterii negationalismului si a Holocaustului”.

”Negationalism” este un cuvant care nu exista in limba romana.

De asemenea, ”combaterea Holocaustului” este o exprimare nepotrivita si incorecta, deoarece Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, ca parte din „solutia finala a problemei evreiesti”, un program de exterminare a evreilor care a fost indeplinit de Adolf Hitler.

”in luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-si propune sa contribuie la sprijinirea combaterii negationalismului si a Holocaustului, prin reuniunea la Bucuresti a reprezentantilor celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa si nu numai, in domeniul istoriei Holocaustului.” - a spus, miercuri, premierul Viorica Dancila, aflata la Bruxelles, conform stirileprotv.

23 ian 20:55Cap Limpede
Loading...