Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a cerut direct, vineri, omologului sau roman, Viorica Dancila, sa mute ambasada Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim si sa sustina acest punct de vedere in cadrul Uniunii Europene.

In timp ce partea romana a dat publicitatii doar cateva fotografii de la intalnirea dintre Viorica Dancila si omologul ei, premierul Israelului a postat secvente din timpul intrevederii.

Dancila i-a raspuns monosilabic, in engleza, in vreme ce Netanyahu ii cerea actiuni pro-Israel la nivelul UE si mutarea ambasadei Romaniei in Israel din tel Aviv la Ierusalim.

Benjamin Netanyahu: ”Este o ocazie foarte buna sa va reintalnesc, relatiile dintre Israel si Romania sunt fantastice si vor fi intarite si mai mult de aceasta vizita. Sper ca veti actiona pentru oprirea revolutiilor negative impotriva Israelului in Uniunea Europeana”.

Viorica Dancila: ”In Uniunea Europeana, da”.

Benjamin Netanyahu: ”Bineinteles, sper sa va mutati ambasada, impreuna cu alte ambasade, la Ierusalim. Va asteptam la Ierusalim!”

Viorica Dancila: ”Multumesc foarte mult! Multumesc!”

Singurele cuvinte rostite de premierul Viorica Dancila au fost „Good to see you again (Bine v-am reintalnit) „,”Yes”, „EU” si „Thank you very much! (Va multumesc foarte mult) „.