Victor Ponta vrea sa inchida cazul de la DNA! A venit cu un document al Curtii Europene de Justitie

Premierul Victor Ponta s-a prezentat la DNA pentru a depune o decizie a Curtii Europene de Justitie referitoare la contractele de consultanta juridical. In opinia premierului, documentul demonstreaza ca procurorii anticoruptie nu au un caz impotriva sa.

"Am vrut sa depun, pentru ca e important pentru cauza, decizia Curtii Europene de Justitie data in 3 septembrie, care lamureste foarte clar ce se intampla cu contractele de consultanta juridica: "o prestare de servicii, precum cea in discutie, si care este remunerata prin plata periodica a unor sume forfetare trebuie considerata efectuata in perioada la care se raporteaza plata, indiferent daca prestatorul a furnizat sau nu a furnizat (serviciile — n.r.). Eu zic ca am facut activitate, procurorul zice ca n-am facut, Curtea Europeana de Justitie zice sa ne vedem de treaba amandoi, pentru ca, atat timp cat s-au platit taxele, e in regula", a afirmat prim-ministrul, citat de Agerpres.

Potrivit lui, din punctul de vedere al Curtii Europene de Justitie, "nu avem un caz aici". Victor Ponta a venit fara avocat, precizand ca a vrut sa-i explice procurorului de ce a depus acest document la dosar. Premierul a adaugat ca procurorul de caz nu a avut timp sa-l primeasca si ca acesta urmeaza sa studieze aceasta decizie a Curtii Europene de Justitie. Victor Ponta este cercetat de DNA pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, la data faptelor avocat, in acelasi dosar cu fostul ministru Dan Sova, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.
15 sep 11:08Cap Limpede
Loading...