Viata pe Terra va lua SFARSIT! In cat timp va fi imposibil ca oamenii sa mai traiasca pe Pamant?

Ca ne distrugem singuri planeta stim deja, dar cat timp va mai rezista viata pe Terra nu stim. De fapt, acum stim in urma unui studiu al cercetatorilor britanici care au gasit raspunsul. Acestia au realizat un studiu ale carui rezultate demonstreaza ca viata pe Terra va exista inca 1,75 de miliarde de ani. Mai exact, cercetatorii au ajuns la acest rezultat dupa ce au analizat mai multe planete din afara galaxiei noastre, in incercarea de a calcula intervalul de timp necesar pentru ca Pamantul sa devina de nelocuit.

„In aproximativ 1,75 de miliarde de ani, va fi imposibil ca oamenii sa mai traiasca pe Pamant, intrucat Soarele va creste in dimensiune, temperaturile vor creste, iar oceanele se vor evapora", a explicat cercetatorul Andrew Rushby.

Totusi, nu e cazul sa rasuflam usurati. Din cauza schimbarilor climatice sunt accelerate anumite fenomene iar sfarsitul vietii pe Terra ar putea sa apara mai devreme.

"Oamenii vor avea probleme chiar si in cazul unei cresteri mici a temperaturilor medii anuale, astfel ca, in cele din urma, doar microbii din anumite medii vor putea sa supravietuiasca incalzirii", a adaugat Rushby.

Sursa: observator.tv
20 iun 10:24Cap Limpede
Loading...