Tinerii intre 16 si 26 de ani pot contracta, de luni, prin programul guvernamental „Investeste in tine”, credite cu dobanda suportata din bugetul de stat de pana la 40.000 de lei, iar persoanele intre 25 si 55 de ani pot lua credite pana la 35.000 de lei.

Incepand cu luni, tinerii intre 16 si 26 de ani pot contracta credite cu dobanda suportata de la bugetul de stat de pana la 40.000 de lei, iar persoanele intre 26 si 55 de ani pot lua acelasi tip de credite de pana la 35.000 de lei, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.

Salariatii pot solicita suplimentar 20.000 de lei, pe langa creditul initial. De asemenea, anii de studiu vor reprezenta perioada de gratie pentru acest tip de finantare. Sumele pot fi folosite pentru imbunatatirea pregatirii profesionale sau pentru acces la diferite servicii de sanatate si activitati sportive.

„Un alt proiect ajuns la maturitate este Investeste in tine. Vor fi semnate astazi toate documentele necesare pentru inceperea efectiva a acestui program destinat romanilor care au nevoie de finantare pentru o mai buna pregatire profesionala. Este un proiect adresat, in primul rand, tinerilor cu varsta intre 16 si 26 de ani, care pot accesa un credit de pana la 40.000 de lei, dar si celor cu varste intre 26 si 55 de ani, care pot lua credite de pana la 35.000 de lei. Daca persoana care apeleaza la acest imprumut este salariat, poate contracta inca 20.000 de lei”, a declarat premierul Viorica Dancila, joia trecuta, la Palatul Victoria.

Aceasta a adaugat ca aceste credite pot fi accesate prin CEC Bank.

„Banii imprumutati in aceste conditii avantajoase pot fi folositi pentru cheltuieli in educatie, sanatate, investitii imobiliare, cultura, sport, efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului. Asadar, incepand de luni, oamenii pot merge la banca partenera, respectiv CEC, pentru a accesa aceste credite”, a completat seful Executivului.