Dan Voiculescu sustine, duminica, intr-o postare pe blogul sau ca la alegerile prezidentiale „ne putem astepta la o surpriza de proportii”. „Cand sistemul nu performeaza, apar candidati din afara lui”, afirma Voiculescu.

„Confruntarile dintre Presedintie si Guvern monopolizeaza agenda publica si la inceputul anului 2019. Se ignora decizii ale Curtii Constitutionale, se folosesc factori de influenta externa pentru a se plati polite pe plan intern, se darama totul fara a se construi nimic.

Privit obiectiv, din perspectiva cetateanului care spera intr-un an mai bun si investeste in educatia copiilor lui, razboiul politic a devenit irelevant. In acest ritm, increderea in institutii va continua sa scada, la alegerile europarlamentare vom inregistra un nou record de absenteism, iar la cele prezidentiale ne putem astepta la o surpriza de proportii. Cand sistemul nu performeaza, apar candidati din afara lui.

Metoda succesului politic obtinut prin provocarea conflictului cu orice pret este epuizata. Modelul Basescu a expirat. Lupta politica sterila, orientata exclusiv spre obtinerea de functii si influenta, reprezinta o forma de abuz impotriva cetateanului. Iar ultimii ani au demonstrat ca cetatenii au invatat sa lupte cu abuzurile”, a scris Voiculescu pe blog.

PSD nu si-a desemnat inca un candidat la prezidentiale. Singurul candidat cu sanse care si-a anuntat ferm intentia de a intra in cursa pentru prezidentiale este Klaus Iohannis.

„Incepem anul 2019, un an cu foarte multe provocari, incepem acum, practic, direct cu Presedintia Consiliului Uniunii Europene. Chiar saptamana viitoare vom avea vizita Comisiei Europene, pentru a incepe in forta aceasta Presedintie. Sunt convins ca vom face fata bine. Avem deja, in luna mai, primele alegeri, sunt alegeri europarlamentare si de pe acum vreau sa spun ca este foarte important sa participam la aceste alegeri. Cu cat mai multi alegatori se prezinta la aceste alegeri, cu atat mai clar va fi rezultatul. La sfarsitul anului vom avea alegeri prezidentiale si reiterez ce am mai spus, voi intra in competitie pentru un nou mandat de presedinte”, a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

El a precizat obiectivele pe care le are pe parcursul anului.

„Pe intreg anul 2019, obiectivele mari pe care le am, care sunt obiectivele Romaniei, sunt o mai profunda si mai buna integrare europeana, consolidarea posturii noastre in cadrul NATO si poate chiar reusim in cursul acestui an sa avem o intarire a prezentei NATO pe Flancul estic, ceea ce, cu siguranta, ar fi foarte bine pentru noi. Si unul din obiectivele mari, foarte importante, pentru mine si in anul 2019 este consolidarea statului de drept in Romania, asta insemnand, evident, printre altele, si continuarea in forta a luptei impotriva coruptiei. Personal, obiectivul meu pentru alegerile prezidentiale este castigarea unui al doilea mandat de presedinte al Romaniei”, a aratat Iohannis.

Seful statului s-a declarat optimist in ceea ce priveste candidatura sa pentru un nou mandat, mentionand ca nu se teme de niciun contracandidat.

„Da, sunt foarte optimist. Nu ma tem de niciun contracandidat. Nu ma tem niciodata de contracandidati. Alegerile sunt alegeri. Cine doreste sa obtina un mandat trebuie sa se prezinte in postura de candidat. Eu ma voi prezenta si sunt optimist, da!”, a mai spus Iohannis, conform Aktual24.