Acasă Life Dezvoltare Personala Lucrurile din jurul nostru care ne consuma energia vitala si ne macina...

Lucrurile din jurul nostru care ne consuma energia vitala si ne macina sufletul in viziunea unui maestru yoga!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nu putem cauta fericirea in exterior, la altii,de exemplu, deoarece nu o putem gasi acolo. Nimeni nu are atat de multa incat sa ne-o dea noua sau altora. A fi fericit inseamna a fi impacat cu tine si cu altii, a intelege viata pe care o ai acum fara sa cauti vinovati, a te multumi cu ceea ce ai acum, nazuind sa ai mai mult viitor.

Fericirea se traieste,nu se planifica,nu se imagineaza.Ea face parte din insasi fiinta ta,trebuie doar sa o cauti. Unde? Chiar in tine.

In momentul in care esti nelinistit, cand te gandesti la mai multe lucruri odata,cand tanjesti la ceva ce ai vazut intr-un magazin de moda sau ai tras cu coada ochiului la casa vecinului, deja in tine se instaleaza o agitatie mentala care da nastere la frustrari,la invidie,uneori la ura. Toate acestea macina sufletul, distrug acea puritate sufleteasca cu care ne-am nascut,consuma energie vitala.

Daca mintea va macina continuu,vom avea frustrari continuu,iar boala se instaleaza imediat!

Nu se poate trai asa, deci trebuie intervenit in constiinta noastra pentru a elimina „raul” si a introduce „binele”. Apoi, lucrurile se echilibreaza,intra pe fagas normal si noi incepem sa cream o viata noua,asa cum ne-o dorim.

Cu cat „aruncam” mai multa energie spre stari negative, cu atat mai putina ne ramane pentru a ne dezvolta.

„Cum sa fii fericit tot timpul” – din invataturile Maestrului yoghin Paramhansa Yogananda.

S-a nascut la 5 ianuarie 1893 si a murit la 7 martie 1952. A fost un yoghin si guru indian care a initiat multi occidentali in invataturile despre mediatie si yoga.

Yogananda s-a nascut in Gorakhpur, Uttar Pradesh, India, intr-o familie de credinciosi bengalezi. inca din copilarie, constiinta si experienta sa spirituala erau extraodinare. in tinerete el a mers la multi intelepti si sfinti indieni, sperand ca va gasi un invatator iluminat care sa-l ghideze in cautarea sa spirituala.

In 1920 a plecat in S.U.A., ca delegat la un congres religios international, tinut la Boston. in acelasi an, a fondat Fratia Realizarii de Sine (Self-Realization Fellowship), pentru a propaga in intreaga lume invataturile antice indiene despre practica si filosofia Yoga si traditia meditativa.

„Daca citesti carti spirituale, alege-le pe cele care contin ideea de realizare a Sinelui.Asemenea carti,precum Biblia,nu ar trebui sa fie citite ca si cum ai citi un roman”- ne sugereaza maestrul.

Dar ce inseamna realizarea Sinelui,de fapt?

Inseamna sa recunoastem ca suntem „facuti” din divinitate,ca in fiecare dintre noi exista acea scanteie divina care ne calauzeste. in momentul in care constientizam asta, totul se schimba radical. Daca in fiecare dintre noi reusim sa admitem ca exista divinitatea insasi,in manifestare, atunci nu mai putem face rau nimanui,pentru ca ii facem rau divinitatii care exista in acea persoana.

Si cine ar indrazni sa faca ceva contra divintatii,cu buna stiinta? Omul uita adesea cine este, analizeaza trupul si modul in care se imbraca,dar nu analizeaza niciodata (sau foarte rar) ce se afla dincolo de toate astea.

Aceasta este realizarea Sinelui iar viata noastra trebuie sa se indrepte spre acest scop. Celelalte sunt trecatoare,au un inceput si,obligatoriu,un sfarsit. si bucuria,dar si tristetea sunt particele din viata,nu reprezinta viata insasi.

Noi,oamenii,spre deosebire de alte fiinte,avem un instrument la indemana: gandirea. Este o facultate speciala,oferita in dar omului de catre Dumnezeu,dar este oferita pentru a gandi binele,nu raul. Aceasta gandire ne de posibilitatea alegerii,prin liberul arbitru dat,tot ca dar, omului pentru a-l ajuta.

Dumnezeu i-a mai dat omului facultatea de a se bucura,de a rade si de a iubi.

„Daca vrei sa fii fericit,invata sa traiesti singur si sa te cufunzi in introspectie cu privire la orice fel de experienta si izolarea multumitoare aleasa de tine,uzuala,este pretul fericirii adevarate”.

A invata sa traim singuri nu inseamna sa renuntam la viata noastra obisnuita,la familie sau la serviciu. A trai singur inseamna a fi noi cu noi insine cateva momente de peste zi,noi cu gandurile noastre,noi cu Dumnezeul nostru interior. A fi cu Dumnezeul interior inseamna a fi cu Sinele, inseamna ca L-am recunoscut ca « sef » al vietii noastre, pentru ca doar El ne poate da o calauzire corecta,in acord cu binele nostru suprem. A fi cu Dumnezeu si a trai pentru El si cu EL in permanenta inseamna sa fim fericiti cu adevarat.

„ Bucuria este o parte din Dumnezeu.Bucuria divina poate fi comparata cu milioane de bucurii pamantesti adunate intr-una”.

Divinitatea este eterna,nu are inceput si nu are nici sfarsit. Tot ce tine de divinitate este etern. Prin urmare,bucuria daruita de Dumnezeu omului este eterna si indescriptibila . Micile bucurii omenesti,confundate adesea cu placerile, sunt doar o parte din ceea ce am putea primi,doar o parte din ce ne este destinat. Secretul este acelasi : sa traim pentru Dumnezeu,cu gandul la El si cu inima plina de iubire pentru El.

In rest,noi ce am mai putea adauga ? Nimic. De toate se ocupa chiar Dumnezeu Tatal.

Sursa: Secretele