Jurnalistul Vlad Petreanu explica pe blogul personal informatii de la angajati din domeniul IT al caror salariu s-a prabusit cu 25% in urma modificarilor la legea salarizarii efectuate de PSD. Petreanu o critica dur pe Olguta Vasilescu pentru lipsa de intelegere a fenomenului investitional si prigoana asupra mediului de afaceri format din investitori straini. Iata mai jos un fragment elocvent din postarea lui Vlad Petreanu.

„In contextul controversei despre scaderea salariilor, un amic IT-ist mi-a trimis doi fluturasi de salariu. Unul e cu ultima leafa, pe ianuarie; celalalt, de la sfarsitul anului trecut. Pentru ca pe ce mi-a trimis sunt tot soiul de date de identificare, nu public capturi de ecran, ci doar numerele relevante:

In ianuarie 2018, omul a incasat 6722.00 lei net.

In noiembrie 2017 el incasase 9059 lei net.

Diferenta: 2337 lei. Scaderea este, deci, de 25%.

E o idee buna, nu? Sa modifici legea in asa fel incat sa enervezi niste tipi bine platiti, care fac parte dintr-un sector care reprezinta 6% din PIB, si care pot lucra, de fapt, cam oriunde in lumea asta. Bravo, PSD, iti crapa capul de inteligenta.

Acest IT-ist imi mai scrie si asta: jur ca nu sunt furios ca mi-a scazut salariul, dar sunt furios ca banii acestia vor fi irositi; peste 3 ani, peste 4 ani tot nu vor fi scoli, spitale, sosele.

Nu-l poti contrazice. Mai e cineva care nu stie ce-o sa se-ntample cu banii luati de PSD de la cei care muncesc?

Dar nu e vorba numai despre salariile mari. Sunt afectati si cei care sunt la baza piramidei.

Alt caz, gasit intr-un comentariu pe Facebook: “Eu sunt administrator la o asociatie de proprietari care are angajat un ingrijitor imobile cu program de 3 ore. Pana in decembrie lua 429 de lei. Pe ianuarie am stat de plata cu 54 de lei.”

Bravo, PSD. Cand faci o “revolutie fiscala” care are (si) un asemenea efect, ai dat-o-n bara direct cu capu’.

Abia astept s-o vad pe dna Olguta cum se lauda ca au crescut salariile unora dintre bugetari cu cu 25%, dar pe brut – adica 4% pe net, fraierilor care ne-ati votat, haha, v-am facut.

Ce teapa!

Si din cresterea asta ridicola s-a ales deja praful. Iata alt caz elocvent, expus de cineva pe Facebook: “mi s-au mai adaugat 60 de lei la rata de la banca; este a doua oara cand mi-a crescut rata la banca cu 60 de lei in 4 luni.”

Cat e rata acestei doamne acum? 852 de lei.

Cat era acum 4 luni? 732 de lei.

Cu cat i-a crescut, deci, rata acestei doamne in doar 4 luni? Cu 16%.

Felicitari, PSD, pentru marirea de 4% – pentru unii bugetari.

Tragedia este insa in economia concurentiala, unde 2 milioane de angajati pierd bani din cauza “Revolutiei Fiscale” haotice provocate de guvernul PSD, fara niciun rost.

Ce spune dna Olguta, ministrul PSD al Muncii, despre acesti oameni? “V-au furat patronii.”

Cum adica? Adica daca patronii din economia concurentiala nu preiau costul suplimentar produs prin decizia Guvernului, inseamna ca fura? Dar cine a luat banii astia cu forta, fara acordul celor care-i castigasera, nu guvernul PSD/ALDE? Cine fura, atunci?

Dar cum este posibil sa ai o conceptie atat de primitiva si stupida despre economie, ca sa spui ca angajatorii isi fura angajatii daca nu acopera paguba produsa de o japca a guvernului din care faci parte?”

Citeste mai mult pe petreanu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.