Asta e adevarata tragedie a Romaniei generatiei noastre. Nu asa-zisa „persecutie” a miliardarilor si a politicienilor cu televizoare la butoniera. Sau cine stie ce alte tembelisme bune de ametit poporul. Asta e, asta e tara noastra, se revolta pe Facebook Vlad Mixich, jurnalist si fost oficial guvernamental in cabinetul Ciolos. Acesta a distribuit o informatie care arata cat de dura este viata romancelor care muncesc peste hotare si cum sunt afectate.

„in anul 2017, aproape 5% dintre pacientele internate la spitalul Socola s-au intors din Italia cu simptome psihiatrice ce au necesitat tratament de specialitate. Stresul generat de conditiile de munca intr-o tara straina se asociaza stresului ce implica familia care ramane in Romania, la randul ei cu multiple nevoi financiare, medicale, sociale. in ani, de cele mai multe ori, familia se destrama. De aceea, acest fenomen medico-social a fost numit de specialistii psihiatri ‘Sindromul Italia’ „. si din pacate fenomenul e in crestere, declara psihiatrul Petronela Nechita.

Asta e tragedia! Romania – o tara bogata, norocoasa istoric in ultimele decenii, fara razboaie civile, fara mari catastrofe naturale – Romania e tara din care se emigreaza cel mai mult din partea asta de lume. De ce?!!!

S-o spun politicos? N-o mai spun: pentru ca furati baaa si pentru ca va scaldati intr-un sos de incompetenta. Furati ca porcii, aveti talpi in loc de obraji, dumnezeul vostru e unul de iarmaroc, la fel cum patriotismul va e de mucava.

Ati ajuns, clasa politica cu toti slujitorii vostri, sa fiti un rau mai mare pentru tara asta decat un razboi sau o molima. De 20 de ani nu sunteti in stare sa construiti macar o autostrada care sa ne lege tara, un banal tren pana la aeroport, un spital cu conditii decente, sa-i platiti omeneste pe profesori, sa renovati cladirile istorice care in alte tari sunt tratate drept comori.

Va stiu pe unii de prin Parlament sau felurite institutii „coordonatoare”. Sunteti fie lacomi, fie lasi, fie pur si simplu prosti (macar prostia e scuzabila). Buni la gasit scuze, la dare-n importanta si, mai ales, buni la tupeu.
Am cunoscut si oameni normali si saritori care s-au nimerit printre voi: au plecat scarbiti dupa cativa ani sau pur si simplu au luat-o razna. Cand respiri toata ziua lacomie si micime, moda asta cu #rezist e un martiriu. si niciun popor din lumea asta nu e facut din martiri.

Ati ajuns baaa sa ne imbolnaviti fizic, nu metaforic! Au fugit si fug milioane de oameni din tara asta, pe timp de pace. MILIOANE! isi lasa copiii mici acasa, isi lasa parintii, isi parasesc iubitele, isi sfasie inima. Din cauza voastra, baaa!

Si mai aveti si cruzimea sa ne aburiti cu cat de mult va iubiti voi tara!”, conchide Vlad Mixich.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.