Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei in perioada in care prim-ministru era Emil Boc, a avut o prima reactie dupa ce revista Charlie Hebdo a publicat o caricatura a Simonei Halep care ridica trofeul de la Roland-Garros, avand descrierea „Fier vechi, fier vechi“, subliniind ca cei aflati la guvernare ar trebui sa dea in judecata revista.

„Spalatii pe creier care m-au acuzat de nationalism cand am spus francezilor mei stop cu insultele la adresa romanilor sa imi explice mizeria asta. Nemernicii aia care guverneaza cu sloganul mandri ca suntem romani de ce nu dau in judecata Charlie Hebdo? aia sunt mandri doar de burdihanul lor“, a scris pe Facebook Daniel Funeriu.

Publicatia franceza Charlie Hebdo a publicat intr-o editie recenta o caricatura a unei „romance care castiga Roland-Garros“, cu referire evidenta la Simona Halep. „O romanca castiga Roland-Garros. Sportiva: „Fier vechi, fier vechi!“, se arata in descriere.

In urma cu zece zile Funeriu atragea atentia asupra faptului ca media franceza nu o trateaza corect pe Simona Halep si pe romani in general. „Sunt revoltat de modul in care media franceza si organizatorii de la Roland Garros trateaza orice are a face cu jucatoarele noastre. M-am saturat si de «umoristii francezi» gen Djamel Debbouze care fac misto de «cersetorii romani» din metrou, m-am saturat de presa franceza care mentioneaza nationalitatea infractorilor NUMAI cand e vorba de romani, m-am saturat de «politicienii» de doi bani din Franta, incepand cu pigmeul intelectual Valls si terminand cu constipatul Dupont-Aignan care tac las cand e vorba de suburbii islamizate in care nici politia nu are curajul sa intre, dar urla de mama focului cand vine vorba de 10 romi. M-am saturat ca fiica mea sa fie intrebata la scoala daca in Romania nu ii e frica sa mearga pe strada, m-am saturat ca din orice sa fii tratat de rasist dar daca esti roman e OK sa fii suspect din prima secunda, m-am saturat ca firmele de lux franceze care produc in Romania sa ascunda acest lucru pentru ca «nu da bine» la marketing“, scria pe 4 iunie Funeriu.