Un barbat din Iasi a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare, pentru deturnare de fonduri, si la plata a peste 100.000 de lei pe care i-a cheltuit in interes propriu. Ieseanul accesase fonduri europene pentru a dezvolta o afacere, dar cand a primit banii i-a jucat la „pacanele” si i-a pierdut, scrie Ziarul de Iasi.

Andrei Anti a depus actele pentru a obtine finantare de la Uniunea Europeana in 2014, dupa ce fusese mandatat printr-o procura sa se ocupe de intreprinderea unei femei. Aceasta plecase in Danemarca pentru a trata o problema de sanatate si isi lasase businessul pe mana ieseanului.

Dupa ce a obtinut banii din fonduri europene, barbatul a folosit o parte din ei pentru a-si plati o datorie de 8.000 de euro catre fratele sau. Cu restul de bani a mers la jocurile de noroc.

„In cursul anului 2015, dupa ce l-a imputernicit pentru a doua oara pe numitul Anti Andrei sa administreze in continuare I.I. (…..), persoana vatamata a precizat ca s-a intors in Romania cu intentia de a se ocupa personal de afacerea demarata si de implementarea proiectului, iar in acest context s-a intalnit cu Anti Andrei, care a refuzat sa-i restituie documentele societatii pe care i le-a remis cu ocazia imputernicirii”, se arata in rechizitoriu.

Finantarea europeana urma sa se acorde in doua transe, prima transa, in valoare de 107.000 de lei, fiind acordata in anul 2014, bani cu care ar fi trebuit sa fie cumparate patru hectare de teren. in urma investigatiilor, procurorii ieseni au aflat ca banii amintiti fusese retrasi de la bancomate din judetele Iasi si Neamt de catre Andrei Anti.

„Inculpatul a restituit un imprumut in cuantum de aproximativ 8.000 euro fratelui sau, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice si a efectuat lucrari de construire la o anexa a fermei (grajd), lucrari neprevazute in planul de afaceri”, au stabilit procurorii DNA. Decizia luata de Curtea de Apel Iasi este definitiva.