Tupeu de infractor! Adrian Severin: "Invitarea la ceremonia de la Atheneu imi ofera macar o mica reparatie morala"

Adrian Severin, fost europarlamentar condamnat pentru coruptie, revine cu noi atacuri la adresa celor ce au criticat prezenta sa la ceremonia oficiala de preluare a presedintiei UE de la Ateneu, ceremonie unde, reamintim, Severin a fost asezat de Guvern alaturi de liderii europeni si de presedintele Iohannis.

Nemultumit ca acest lucru a starnit oroare si indignare printre o parte dintre romani carora li s-a parut de neconceput sa pui un condamnat la inchisoare alaturi de presedintii celor mai importante foruri europene, Severin le da, prin intermediul unui articol publicat de DCNews, replici acide criticilor sai.

"Au fost invitati (la ceremonie n.r.) fostii sefi de state, fostii prim ministri, fostii ministri de externe etc care au condus destinele tarii pe drumul european catre integrarea in UE. Pe ce criterii ar fi trebuit exclusi din sala cand ei nu pot fi exclusi din istorie? (…)

Deocamdata eu sunt singurul roman al carui nume este pomenit in volumul oficial al documentelor Conventiei pentru viitorul Europei, for care a produs substanta actualului Tratat al UE, pentru propunerile facute si incluse in documentul final. Regulile dupa care se conduc sau trebuie sa se conduca demnitarii europeni veniti la Bucuresti in aceste zile includ si contributia mea. Memorialistica europeana le mentioneaza de asemenea, sub semnatura unor autori de prestigiu ca Alain Lamassoure sau Pervanche Beres. Ele reprezinta contributia romaneasca autentificata la dezvoltarea dreptului european. Alaturi de aportul romanesc original la constructia dreptului international al lui Nicolae Titulescu (si el impins in dizgratie la timpul sau) si al pe nedrept uitatului Vespasian Pella. (Nu suntem multi.) Cine vrea sa ma scoata pe mine din Atheneul roman, trebuie sa scoata si acest fapt din memoria Europei. De ce am face-o? Pentru a da urmari neprevazute de vreo lege unei farse jurnalistice dublate de o farsa judiciara? Asta ne-o dorim? (…)

Tot eu sunt romanul care, dupa Nicolae Titulescu si Corneliu Manescu, a fost ales cu titlu personal in fruntea unei organizatii internationale de prim rang – Adunarea Parlamentara a OSCE. Au observat-o distinsi oameni de cultura precum profesorii Dinu Giurescu, Mircea Malita sau Dan Haulica. Nu si de culturnicul paukerist Mihai sora care si-a ales sa protesteze, vorba lui Adrian Nastase, sub podoabele calului de bronz al lui Carol I din fata Atheneului. (…)

CCR a stabilit recent ca toate deciziile completelor de cinci judecatori ale iCCJ, pronuntate in anii 2014-2018, sunt absolut nule. in prezent se cauta o cale pentru ca toate victimele acestor decizii sa beneficieze de consecintele juridice ale anularii lor. Eu insumi ma gasesc in aceasta situatie. Invitarea la ceremonia de la Atheneul roman nu rezolva problema, dar ofera macar o mica reparatie morala", scrie Severin.

Nu in ultimul rand, fostul europarlamentar ii ataca si pe romanii care au iesit la mitingul "Vrem in Europa, nu in dictatura", organizat langa Ateneu.

"Spre a dovedi justetea demersului, protestatarii s-au repezit asupra prezentei in incinta Atheneului a „oamenilor politici injositi de o justitie primitiva", la care se referea ambasadorul Lupes. Persoana mea a facut tinta acestor atacuri cu o predilectie si o virulenta dusa pana la accente tipic fasciste, care au socat chiar si pe cei mai ingatuitori cu asemenea iesiri", scrie Severin.

14 ian 16:50Cap Limpede
Loading...