Tudor Chirila, apel disperat: "Luati de aici justitie. Hotii in libertate! Trista tara, trista soarta, triste sarbatori!"

Tudor Chirila a postat pe Facebook, joi seara, un mesaj amar privind deciziile judecatoresti prin care au fost pusi in libertate mai multi condamnati de rang inalt. Cea mai recente beneficiara este Elena Udrea.

„Luati de aici justitie. Asta era ideea si au implinit-o. Sa fie liber la furat pentru ca mereu vor gasi solutia sa amane puscaria. Hotii in libertate.

In timpul asta Teodorovici arunca in aer tara cu propunerea lui de noi taxe, bursa cade 20%, vor sa ia si banii din pilonul 2 de pensii. Cam asta e tara in care daca nu furi esti prost. Sigur, sentintele astea se vor rejudeca, adica apelul, asta inseamna ca vor putea fi din nou condamnati dar si achitati, ganditi-va cata presiune va fi pe magistrati ca sa dea alte sentinte, ganditi-va cat vor trage de timp.

Si atentie, vorbim de dosare de coruptie care incep din 2014. Toti condamnatii vor incerca rejudecarea in baza acestei decizii cu completurile de cinci judecatori. Oricum treaba e atat de tehnica incat e greu pentru cetatenii neavizati sa patrunda toate chichitele si ascunzisurile atacului urias la justitie. Asa ca ne intoarcem la punctul 0 adica in anii 90 cand furau linistiti iar noi nu stiam mare lucru.

Singurul lucru care se schimba e ca acum noi stim iar pe ei ii doare undeva de noi. Bine, nici pe noi nu ne mai doare de noi. Sentimentul ca nu e alta alternativa e cea mai mare boala de care se poate imbolnavi un popor. Fatalismul ca religie. Pentru ca din scoala ni se vinde ideea ca suntem mici si nu putem schimba mare lucru, de aia educatoarea le face copiiilor desenele iar in clasa a opta copiii invata pe de rost niste comentarii aride si goale de continut pentru ca, nu i asa, nu pot ei sa gandeasca de capul lor. Si uite asa, ajungem adulti fricosi si fatalisti. Trista tara, trista soarta, triste sarbatori”, a scris Tudor Chirila pe Facebook.

nalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, joi, suspendarea executarii pedepsei de inchisoare cu executare pentru Elena Udrea. Udrea urmeaza sa fie eliberata din inchisoarea din Costa Rica.

Instanta Suprema a decis, joi, suspendarea executarii pedepsei in cazul fostului ministru Elena Udrea in dosarul „Gala Bute” si eliberarea acesteia pana la solutionarea efectiva a contestatiei, anunta avocatul Veronel Radulescu.

Procurorul DNA a anuntat anterior ca este de acord cu solicitarile. Aparatorii Elenei Udrea si ai lui Tudor Breazu, condamnati in dosarul „Gala Bute”, au formulat contestatii fata de formarea completurilor de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

„Elena Udrea se afla in Costa Rica in vederea extradarii. Domnia sa se afla intr-o situatie absolut deosebita. De mai bine de doua luni este departe de copil, isi hraneste fetita prin interpusi, vin persoane sa ii recolteze hrana pentru copil. Pana cand o instanta compusa in mod legal nu se va pronunta asupra situatiei sale juridice, e ilegal si inuman sa execute o pedeapsa pronuntata de o instanta necompusa potrivit legii. Va rog sa aveti in vedere ca ne apropiem de Sfintele Sarbatori.

Suntem obositi dupa un an de munca, ne dorim sa petrecem in apropierea familei. Ganditi-va ca daca nu pronuntati o hotarare dreapta, va ramane incarcerata departe de fiica ei. Va rog sa dispuneti deliberarea cat mai rapida, va rog pentru ca aceste sarbatori ne pun in imposibiliatea de a pune in practica suspendarea executarii”, a declarat Veronel Radulescu, avocatul Elenei Udrea, in fata instantei.

Udrea anuntase inca din luna septembrie ca urmeaza o astfel de decizie.

“Cred ca va ajunge (fiica Elenei Udrea– n.red.) foarte repede ca o s-o aduc eu (in Romania- n.red.). Si eu sunt increzatoare ca o sa ne intoarcem foarte repede. (…) Sper ca sarbatorile sa le facem in Romania, daca nu, vom mai sta o perioada aici, pana ne intoarcem toti, toata familia, in Romania”, spunea Udrea.

20 dec 23:35Cap Limpede
Loading...