Cantaretul Tudor Chirila lanseaza, pe Facebook, un apel prin care le cere romanilor sa iasa in strada. Acesta sustine ca actuala coalitie de guvernare nu mai are bani de salarii.

„Exista tendinta de a minimaliza importanta protestelor. La ce sunt bune protestele ca nu s-a schimbat nimic? La ce e bun iesitul in strada ca astia tot nu pleaca. Cred ca problema se pune gresit. Ce am fi avut fara proteste? Pai, simplu, o tara confiscata mult mai repede si aproape in totalitate. O tara in care ei si-ar fi trecut modificarile legislative in liniste. Fara sa-i arate nimeni cu degetul. Ori faptul ca au fost proteste i-a facut sa se grabeasca, sa faca miscari gresite, sa manipuleze grosolan pentru ca s-au grabit sub presiunea publica.

Si asta i-a facut sa faca greseli. Greseli pe care lumea le VEDE. Protestele au facut ceea ce trebuie sa faca orice protest. Au expus niste sarlatani care nu s-au tinut de cuvant nici macar fata de electoratul lor. Le-au aratat ca nu suntem prosti si ca ii vedem. Acum nu mai au bani de salarii. Iar pensiile se platesc din imprumuturi, adica din bani pe care nu ii au si pe care ii vor plati pana si nepotii pensionarilor de azi. Au spus Comisiei Europene ca vor ingheta salariile in 2019. Deci tot ce au oferit ca sa cumpere bunavointa unui popor fara educatie financiara se va face apa. si atunci vom vedea rahatul in marea lui splendoare. si poate atunci vom incepe sa nu mai votam hoti. La aceste concluzii daca se va ajunge va fi si pentru faptul ca s-a protestat. Oricat de putini am fi, oricand”, scrie Tudor Chirila pe Facebook.