Traian Basescu a fost chemat la Instanta Suprema! „Parchetul General imi face un program extrem de alert”

Traian Basescu a fost chemat din nou de magistrati. De aceasta data de judecatorii instantei supreme care vor stabili daca fostul presedinte al Romaniei va fi cercetat sau nu pentru fals in declaratii. Parchetul a cerut redeschiderea acestui dosar, dupa ce in 2007 anchetatorii s-au lovit de imunitatea prezidentiala.

"Pentru ca am spus ca demisionez si nu am demisionat. A fost o declaratie verbala asupra careia am revenit imediat dupa votul din Parlament. Citatia pentru azi mi-a venit ieri la 16.30. E un lucru in forta. Alearga agentii procedurali sa ma caute sa imi dea citatia pentru a doua zi. Parchetul General imi face un program extrem de alert, nu e o fericire, dar ma voi supune oricarei chemari", a declarat Traian Basescu.

Plangerea a fost inregistrata acum cativa ani si vizeaza o declaratie prin care fostul presedinte anunta ca daca va fi suspendat isi va da demisia in 5 minute, ceea ce nu a facut. Initial, dosarul a fost inchis, intrucat Traian Basescu era presedinte in functie si beneficia de imunitate. De asemenea, fostul presedinte a fost in fata judecatorilor si miercuri in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak. In plangerea penala depusa la Parchet, Vadim Tudor aducea ca argumente afirmatiile facute intr-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, si anume ca din suma platita de statul roman pentru eliberarea jurnalistilor ar fi disparut 4 milioane de euro. Potrivit lui Nastasiu, autoritatile de la Bucuresti ar fi trimis la Bagdad, prin intermediul SIE si cu implicarea lui Traian Basescu, aproximativ 12 - 13 milioane de euro, insa rapitorii ar fi primit doar 9 milioane de euro. El il acuza pe Traian Basescu ca a clasificat pentru 50 de ani documentele despre negocierile din Irak si suma reala platita rapitorilor.
8 oct 12:06Cap Limpede
Loading...