Politologul Vladimir Tismaneanu a reactionat dur, duminica seara, pe pagina sa de socializare, dupa declaratiile facute de europarlamentarul Norica Nicolai la adresa protestatarilor de la Ateneul Roman.

„Putoarea: Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a sustinut, duminica seara, la Antena 3 ca protestatarii care s-au aflat joi langa Ateneul Roman sunt ‘profesionisti’, fiind ‘platiti’ sa ‘creeze un anume tip de atmosfera’. Printre protestatari s-au aflat Oana Pellea, Mihai si Luiza sora, Dan Grigore, Andrei Oisteanu, Nicolae Prelipceanu. Te uiti la aceasta coropisnita vicioasa si te trec fiorii groazei. Monstrum in fronte, monstrum in animo…”, a scris Vladimir Tismaneanu.

Acuzatiile lansate de Norica Nicolai

„Sunt profesionisti, daca ii privesti si le analizezi comportamentul de aproape. De data aceasta, nu prea au fost multi, ceea ce inseamna ca nici cei care ii coordoneaza nu au investit foarte mult. O sa le vedem (imaginile de la protest – n.r.) pe televiziunile din Europa saptamana viitoare, cu siguranta. Vor sa creeze un anume tip de atmosfera. Dar este foarte clar, spre deosebire de cei de la Paris, care au un ideal, ei au o treaba. Asta este parerea mea. Oricum, jenant. De asteptat”, a declarat Norica Nicolai, citata de Aktual24.

Afirmatiile vin in contextul in care Mihai Gadea si Mircea Badea au prezentat inregistrari realizate in fata Ateneului Roman. Peste o mie de protestatari s-au strans, joi seara, langa Ateneu pentru a striga „Vrem Europa, nu dictatura”, in contextul in care Romania a preluat oficial presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene.