Teoria care provoaca fiori! Civilizatiile extraterestre din jurul nostru!

Omenirea nu a gasit pana acum alte civilizatii inteligente pentru simplul motiv ca, in Universul care ne inconjoara pot exista „gasti” formate de extraterestrii, care comunica activ intre ele, dar isi ascund prezenta, sustin autorii unui articol pubicat in Arxiv.org.

Astronomul scotian Duncan Forgan, de la Universitatea Saint Andrews, si-a propus sa verifice veridicitatea asa numitului paradox Fermi (dupa numele fizicianuui Enrico Fermi), denumit de oamenii de stiinta „Clubul galactic” sau „Gradina zoologica galactica”. Se merge pe ideea ca nu Terra nu a luat inca legatura cu alte civilizatii pentru ca acestea nu vor sa fie vazute de oameni, comunicand intre ele in cadrul unui fel de „club al civilizatiilor galactice”, din care Pamantul nu merita, deocamdata, sa faca parte.

Click pe aceeasi tema:  SERVICIU INEDIT lansat de NASA! Acum poti urmari IMAGINI cu PAMANTUL in direct de pe ISS! VIDEO LIVE

O idee care are, desigur, adepti si opozanti, care sustin ca o astfel de organizare nu poate, pur si simplu, exista, din cazua dificultatilor de comunicare si a imposibilitatii de a-i tine tot timpul la distanta pe „barbarii” de pe Pamant.

Forgan a incercat sa calculeze daca, inr-adevar, un astfel de „club al civilizatiilor” ar putea mentine o disciplina de fier pe „arena galactica”. Cercetatorul a ajuns la concluzia ca formarea unui „club compact al extraterestrilor” este, de fapt, imposibila din cauza distantelor uriase dintre diferite colturi ale Galaxiei, dar existenta mai multor coalitii locale, capabile sa „discute” intre ele poate rezolva problema „izolarii” Terrei, arata incomemagazine.

Click pe aceeasi tema:  Exporturile de armament din Rusia au atins un nivel RECORD!

In opinia lui Forgan, numarul acestor „gasti” ar depinde de durata perioadei dintre aparitiile unor noi civilizatii – cu cat este mai mare, cu atat mai multe grupuri de extraterestrii va exista in Calea Lactee. Desigur, subliniaza Forgan, aceste calcule nu demonstreaza ca astfel de cluburi ar exista cu adevarat. Pur si simplu, ele arata ca in Univers nu poate fi vorba despre un singur „club galactic”.

spre