Soferul unei Ambulante de la Substatia Cimpeni a serviciului judetean Alba, care a carat o pacienta aproape jumatate de kilometru in spate pana la masina, a fost solicitat sa dea o nota explicativa conducerii institutiei. Managerul sustine ca a cerut nota pentru a vedea ce s-a intamplat la un eveniment de care a aflat din presa.

Ambulantierul Dumitru Ignat a transportat femeia in spate pentru ca ambulanta pe care o conduce nu putea sa ajunga pana la locuinta femeii din cauza drumului impracticabil. Interventia a avut loc marti, 13 februarie 2018, in catunul stiuleti din Muntii Apuseni, comuna Scarisoara.

Dovada ca Romania nu e pierduta! Fotografia care face inconjurul internetului! A transportat in spate o pacienta pe o distanta de o jumatate de kilometru pentru a o salva!

Din punct de vedere al protocolului, Dumitru Ignat ar fi trebuit sa anunte dispeceratul, sa astepte pana vine un echipaj de la SMURD. „Un echipaj al serviciului de ambulanta judetean Alba a fost solicitat in zona Campeni, mai exact la Arieseni, pentru o femeie in varsta cu o afectiune respiratorie. Au ajuns acolo, n-au putut sa ajunga cu masina pana in fata casei, au consultat pacienta si au decis ca trebuie internata in spital. Pentru ca a fost doar o asistenta cu ambulantierul, nu au putut sa o transporte cu targa sau cu caruciorul, motiv pentru care au decis sa nu mai astepte echipajul de la SMURD, stiind ca acesta va veni in timp destul de mare, iar pentru a scurta durata interventiei au decis s-o duca in spate pana la masina, o suta de metri, pe jos”, a spus Calin Potor, medic de urgenta la Serviciul Judetean de Ambulanta Alba.

Acesta a completat ca soferul ambulantei a fost chemat de superiori pentru a da o explcatie in legatura cu nerespectarea protocolului. „in mod normal, din punct de vedere al protocolului, ar fi trebuit sa anunte dispeceratul, sa astepte pana vine un echipaj de la SMURD Campeni, dar stiau ca masina respectiva era in misiune, pentru ca auzisera prin radio, iar sansele ca acel echipaj sa ajunga la ei in timp util erau relativ mici. De aceea au decis sa faca ce a fost mai bine pentru pacient”, a mai spus Calin Potor. Pacienta carata in spate de ambulantier a fost internata in spital si acum se simte bine.

Managerul general al Serviciului de Ambulanta Alba, doctorul Marius sulutiu, a declarat ca a cerut o nota explicativa sefului de echipaj si asistentei responsabile de interventie pentru a se edifica supra unui eveniment in care au fost implicati subordonatii sai, despre care acesta spune ca a aflat din presa. ”Nu cred ca un manager nu poate solicita aceste informatii. Ca nu a respectat protocolul… Ce sa spun, ca l-a respectat? Acest protocol nu este de ieri, de astazi. in zonele montane, in asemenea cazuri trebuie solicitat ajutor. De obicei ne ajuta ISU”, a spus Marius sulutiu. Acesta a adaugat ca nici ambulantierul si nici asistenta nu risca nicio sanctiune pentru ca nu au pus in pericol viata femeii. Despre cei doi, Marius sulutiu a spus ca ”sunt printre cei mai buni oameni ai echipei”. in plus, echipajul de suport al ISU era plecat la o alta interventie. Cu toate acestea, seful Serviciului de Ambulanta a declarat ca ”li se va mai explica o data protocolul”, nu doar lor ci tuturor angajatilor din substatiile din zonele montane, scrie Adevarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.