Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a transmis, vineri, lui Dacian Ciolos, ca nu a depasit mentalitatea celor care vorbeau despre „licuricii mari si mici”, raspunsul venind dupa ce acesta a criticat afirmatia lui Tariceanu ca „nu trebuie sa luam lumina de la Bruxelles”.

„Dacian Ciolos ma intreba retoric: ”de unde propuneti sa luam lumina?”, dovedind ca din pacate nu a depasit inca mentalitatea celor care vorbeau despre ”licuricii”… mari si mici. Raspunsul este simplu: de la nimeni, ci ar trebui sa intelegem care este interesul legitim al Romaniei si cum sa il urmam cu demnitate si curaj. Imaginati-va ce s-ar fi intamplat daca presedintele Emmanuel Macron sau cancelarul Angela Merkel ar gandi in aceiasi termeni ”de la cine luam lumina”. Nu au facut-o si de aceea Franta sau Germania au anuntat recent ingrijorarile pe care le au referitor la decizia anuntata de presedintele Trump in problema Iranului”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Mesajul lui Tariceanu a starnit o multime de comentarii ironice din partea internautilor:

Reactia presedintelui Senatului vine dupa ce Dacian Ciolos a scris, miercuri, pe pagina de Facebook ca Tariceanu a afirmat ca „nu e obligatoriu sa luam lumina de la Bruxelles”.

„Iritat de propunerea Comisiei Europene, care vrea sa conditioneze acordarea fondurilor europene de respectarea statului de drept, domnul Tariceanu, al doilea om in stat, spune ca nu e obligatoriu sa luam lumina de la Bruxelles. (…) Dumneavoastra, domnule Tariceanu, de unde propuneti sa luam lumina? Va deranjeaza preocuparea pentru respectarea statului de drept?”, a scris Ciolos pe pagina de Facebook.

Calin Popescu Tariceanu a declarat, pe 2 mai, ca Romania nu trebuie sa aiba o relatie de subordonare cu Uniunea Europeana.

„Cred ca relatia nu trebuie pusa intr-un raport de subordonare, Romania este una dintre tarile membre ale UE care contribuie la constructia europeana. Comisia Europeana este un instrument care ne ajuta ca sa ne armonizam punctele de vedere dar nu este cel de la care trebuie sa luam obligatoriu lumina in orice privinta. Trebuie sa ne spunem punctul de vedere, bineinteles argumentat, obiectiv si trebuie sa se tina cont de el”, a declarat Tariceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.