Un studiu revolutionar din unghiul de vedere arata ca de fapt plantele nu sunt atat de lipsite de viata asa cum le credem ci au capacitatea de a intelege ceea ce se intampla. Cercetatorii anericanu ai stabilit ca plantele au capacitatea de a simti cand urmeaza sa fie mancate.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Missouri au gasit informatii ingrijoratoare pentru toti veganii si vegetarienii. Se pare ca plantele „aud” in timp ce le mancam. Un studiu realizat de dr. Heidi Appel pe o planta similara cu varza a constatat ca aceasta raspunde la sunetele taierii frunzelor.

„Studii anterioare au cercetat modul in care plantele reactioneaza la energia acustica. Este pentru prima data cand se examineaza modalitatea in care plantele reactioneaza la zgomotul care provine de la specii biologice, cum este a lor. Am constatat ca „vibratiile hranirii” influenteaza metabolismul celulelor si acestea incep sa produca substante chimice de protectie cum ar fi in cazul invaziei omizilor”, sustine dr. Appel.

Studiul se poate dovedi util pentru agricultura, dar oamenii de stiinta cred ca este nevoie de cercetari suplimentare pentru a clarifica daca plantele „aud”, in adevaratul sens al cuvantului, sau au mecanisme de auto-aparare in care sunt incluse anumite vibratii, cum ar fi cele ale aripilor insectelor si ale altor daunatori. Cercetarile au fost publicate in revista stiintifica „Oecologia”.

sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.