Analistul politic Stelian Tanase considera ca PSD nu-si onoreaza sub nicio forma promisiunile din 2016 si defileaza cu pasi grabiti spre bancile opozitiei, in legislatura 2020-2024. El arata ca PSD scade in sondaje pentru ca una vorbesc liderii la televizor, alta simt oamenii in buzunare.

”De la ultimele alegeri parlamentare tot am impresia ca suntem prostiti. Zi de zi de zi,ceas de ceas si proportie de masa, cum zicea odata propaganda. Ni se arunca praf in ochi, cert. Inteligenta noastra este dispretuita de catre bravele noastre oficialitati. Ne este jucata o farsa. Programul electoral PSD nu a spus nicio vorba despre asa-zisa „reforma a justitiei”, despre un referendum pe chestiunea familiei, nici despre legi si OUG cu dedicatie – pe adresa Liviu Dragnea&Co.

PSD a vorbit insistent despre pensii si salarii care trebuie sa creasca de 2, 3 ori pina in 2020. S-a ales praful de asemenea promisiuni. Am aflat ca salariile bugetarilor de ex. ingheata din 2019. Pentru pensii trebuie sa asteptam 2020, dupa alegeri. Cine e prostul care mai crede gogorita asta? Le dai votul momit cu fantasme si nu te alegi cu nimic la schimb. Adica – votati-ne, ca ne tinem, in sfirsit, de cuvint! Marim pensiile! Promisiunile vor fi onorate, tovarasi, numai daca suntem tot noi la putere.

Estimp oficiali guvernamentali continua sa vinture cifre fantasmagorice despre boom-ul economic romanesc, dar uita sa spuna ca este vorba de o scamatorie pe hirtie! S-au taiat investitiile si s-a alimentat fondul de salarii ca sa fie prostimea multumita, sa aiba iluzia ca ii merge bine. Ce e drept numara mai multe firfirici. Dar puterea de cumparare a scazut. A crescut si deficitul peste limita admisa in UE. Inflatia este mai ridicata ca niciodata in ultimii ani. Daca ne loveste o criza, economia Romaniei se face praf repede. Cade victima fff usor din cauza acestui model economic nerealist, extrem de riscant si populist.

Defilam in schimb cu clasamente care nu spun nimic. Nu ne hranim cu cifre. Capul de locuitor din statistici nu este unul si acelasi cu omul real. Ultimul simte ca este inselat intii de toate cind numara banii de cosnita. Benzina, curentul electric, pretul gazelor au crescut toamna asta dramatic. Marfurile alimentare – acolo unde cresterea preturilor te atinge cel mai tare la buzunar- sunt mai scumpe ca oricind. si continua sa creasca. Nici gind sa scada, cum s-a promis. Sa nu ne miram ca oamenii spun ca au fost mintiti.E adevarul curat. Ca efect, PSD scade in sondaje si se indreapta in pas de defilare spre bancile Opozitiei pe care le va ocupa 2020/2024.”, arata Stelian Tanase, pe blogul personal.