Analistul politic Stelian Tanase dezvaluie pe blogul sau o scurta conversatie cu un ziarist de casa al PSD.

„Zilele trecute am conversat 2-3 minute cu un jurnalist care incaseaza bani de la Dragnea&Co. L-am intrebat de ce accepta sa se prostitueze si sa se compromita? Pentru bani? Da, zice! Pentru bani. Si ce faci cind Dragnea o sa cada de la putere si in locul PSD vin altii. Zice – si aia vor dori sa fie pupati in fund! Nimanui nu ii place sa fie criticat. Numai laudele se platesc. Nu-mi purta de grija, ma descurc! Aici conversatia s-a incheiat.

Asa va sa zica. Adevarat e ca respectivul a gravitat in jurul lui Constantinescu in perioada 1996-2ooo. Apoi s-a parcat in anturajul Nastase cit a fost premier. Apoi s-a cotrocenizat – pe vremea lui Basescu. Acum e cu Dragnea trup si suflet. Ma rog, se preface. E prea inteligent ca sa se devoteze cuiva. Principul lui este „Pupa-l pe bot si iai tot!” de la Dinu Paturica citire (Ciocoii vechi si noi). A acumulat o avere frumusica amestecind afacerile cu jurnalismul si intriga politica. E un om care traieste de fapt de culise. E cinic si ubicuu. Il zaresti peste tot unde se imparte ceva.

Nu dati cu piatra in acest personaj, va rog mult. Ca el sunt multi in presa centrala si locala. in posturile de radio, pe canalele tv, prin gazete. Mai nou, apar si pe facebook. Au bloguri, de unde isi imprastie minciunile on line. Pe scurt se cauta cu frenezie – pentru a fi curtati si goliti la portofel – oamenii puterii si partidele la guvernare. Jurnalistii independenti au cam disparut. Dar si cei care sustin de regula opozitia. Motivul – sa nu fie pusi in situatia dezagreabila de a sustine puterea. E un lucru fatal pentru jurnalistii care vor sa isi apere reputatia.

In opozitie nu se dau foloase necuvenite, nu se distribuie avantaje. Ba risti sa iti pierzi si postul. Sa iti arate patronul usa si sa te trezesti peste noapte somer. Daca mai ai si rate la banca si copiii de crescut pe acasa, ai dat de un mare necaz. si ce rost are!?

Astfel, prin acest mecanism simplu se perverteste spatiul public. Nu e singurul, dar e unul cu efectele cele mai nocive”, scrie Tanase pe blog.