Oana Ciornei, managing partner la Amrop Romania, firma de recrutare, spune ca ala fiecare 9 minute un roman pleaca din tara, iar la fiecare 7 minute un roman moare fara sa fi inlocuit.

Pe langa calitate, vom avea o problema si cu cantitatea, a spus ea intr-o dezbatere despre “noua economie” la CFA Forecast Dinner, reuniunea anuala a analistilor financiari.

In privinta Romaniei, pe langa faptul ca numarul romanilor va scadea, avem o problema si de mobilitate: suntem cel mai putin mobili din Europa.

Oana Ciornei spune ca viitorul muncii va fi total diferit de ceea ce se intampla acum: o persoana va schimba jobul in mai putin de 3 ani, intr-o cariera un om va schimba cel putin o data profesia, recalificarea va fi o solutie pentru fiecare, iar multe persoane incep sa faca un venit din hobby. Organizatiile nu vor mai exista in forma de acum, iar forta de munca va fii formata tot mai mult din freelanceri mentioneaza ea.

In Olanda, in acest moment, 41% din forta de munca este formata din freelanceri sau oameni cu contracte part-time.

Invatarea nu va mai fi in mana companiilor, ci a indivizilor, iar cei care vor castiga vor fi cei care se vor pregati continuu, scrie ZF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.