Un studiu ce priveste orientarea politica arata ca persoanele calme voteaza in general cu partidele de stanga, iar persoanele emotive cu cele de dreapta.

Cercetatorii de la mai multe universitati americane au supus 46 de persoane la un test, in cursul carora le -au fost prezentate diferite imagini sau sunete: un paianjen pe fata unei persoane ingrozite sau o figura insangerata, de exemplu.

Expertii le-au masurat reactiile fizice – de exemplu cat de des au clipit, cat au transpirat sau cat de tare au tremurat – pe care le-au pus apoi in paral cu orientarile lor politice, stabilite pe baza unui chestionar.

Rezultatele au aratat ca persoanele cu pozitii mai conservatoare (in favoarea pedepsei cu moartea, patriotismului, razboiului din Irak sau cheltuielilor militare ridicate) au avut reactii fizice mult mai puternice decat cele apropiate valorilor democrate (pacifismul, inasprirea controlului armelor, acordarea dreptului la avort sau permiterea casatoriile intre persoane de acelasi sex).

Cercetatorii nu au putut stabili, insa, daca atitudinea politica este cea care genereaza reactia fizica sau invers.

Studiul, publicat in revista Science, a fost desfasurat de experti de la universitatile Rice (Texas), Nebraska-Lincoln, Illinois si Virginia Institute for Psychiatric and Behavioral Genetics.

Sursa: realitatea.net

Citeste caplimpede

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.