Oamenii fac fel si fel de scenarii apocaliptice despre cum poate fi in pericol Pamantul, iar cele mai pesimiste scenarii sunt cele legate de meteoriti si de incalzirea globala. Iata ca o echipa de specialisti francezi a mai gasit o posibilitate ca Pamantul sa sfarseasca in mod apocaliptic.

Climatologi si specialisti in studiul activitatii vulcanice de la Universitatea Clermont Auvergne din Franta cred ca o parte a globului ar putea fi distrusa in doar cinci minute, ca urmare a unor eruptii vulcanice masive sau a reactivarii unor vulcani, cum ar fi cel din Yellowstone Park, SUA.

Cataclismul ar putea duce la disparitia unor intregi orase si chiar tari. Expertii sunt siguri ca topirea ghetarilor si cresterea temperaturilor de pe planeta vor conduce in urmatoarele cateva decenii la o eruptie vulcanica masiva, inclusiv a unor vulcani care anterior erau considerati inactivi. Potrivit acestora, temperaturile scazute si topirea ghetii din Antarctica doar vor agrava situatia – pentru ca de milioane de ani, invelisul de gheata a fost un fel de „sistem de protectie” al mediului impotriva eruptiilor vulcanice, insa activitatea umana duce, din nefericire, la catastrofe globale. Schimbarile climatice pot influenta chiar si vulcanii a caror activitate a fost considerata anterior ipotetica.

sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.