Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a vorbit, la Digi24, despre starea in care se afla actorul Florin Busuioc, care a suferit un infarct, la Craiova. Ministrul sanatatii a mentionat ca prezentatorul TV nu a fost operat de un medic rezident, ci de o echipa intreaga de specialisti, iar medicul rezident doar a asistat la interventia chirurgicala. Precizarea vine dupa ce Vasi Radulescu a criticat autoritatile pentru ca operatia actorului ar fi fost efectuata de doi tineri medici: un medic primar si un medic rezident.

„Am fost in legatura cu cei din Craiova pana aseara tarziu. El (Florin Busuioc n.r.) nu a fost stentat de catre un medic rezident. Medicul rezident a facut parte din echipa, a asistat la aceasta procedura, dar stentul a fost pus de un medic primar. A mai asistat un medic cu competente europene. Echipa a fost pregatita. Operatia a avut loc la spitalul judetean, in compartimentul de cardiologie interventionala, unde i s-a montat un stent. in cadrul spitalului judetean de urgenta exista acea clinica de cardiologie cu zona de cardiologie interventionala. Acolo a fost stentat Florin Busuoic”, a explicat ministrul sanatatii Sorina Pintea.

„O echipa a venit de acasa condusa de doctorul Paul Trasca, medic primar cu competente in cardiologie interventionala. A fost sunat seful de sectie, care nu a raspuns la telefon. Exista spitale care nu au sectie de cardiologie interventionala si nu au numar de medici necesari pentru a face o garda. Atunci in Romania se practica garda la domiciliu. Din echipa a mai facut parte acest medic rezident in ultimul an. isi da specialitatea in noiembrie, dar nu va ramane somer. Spitalul din Craiova scoate posturi la concurs, dar exista o metodologie care functioneaza si trebuie respectata. Nu inteleg de unde informatia ca va ramane somer”, precizeaza Sorina Pintea.

Legat de faptul ca posturile medicilor ar fi blocate la Craiova, Sorina Pintea a spus ca nici vorba de asa ceva.

„Pentru medici, tot in legislatia romanesca scrie ca se scot la concurs aceste posturi pe baza de memorandum. Am promovat un anumit numar de posturi, nu pot spune daca e vorba si de Craiova. Ministrul sanatatii aproba pentru fiecare spital posturile. Nu se pune problema sa ramana somer, nu pe cardiologie interventionala”, precizeaza Sorina Pintea.

Ministrul sanatatii a declarat ca actorul Florin Busuioc „a suferit un infarct masiv”, dar este in stare stabila, momentan, el fiind internat la terapie intensiva.

„Ramane internat la Craiova. Din punct de medical, in acest moment, e bine sa ramana acolo”, mentioneaza Sorina Pintea.

Actorul Florin Busuioc, in varsta de 56 de ani, a suferit, marti seara, un infarct in timpul unui spectacol, la Craiova. El a fost dus la spital, unde a fost supus unei interventii chirurgicale, pentru montarea unui stent.

Actorul a suferit un infarct in timpul spectacolului Central Park, la Filarmonica Oltenia din Craiova. El a inceput sa se simta rau in timpul spectacolului. A fost chemata o ambulanta SMURD, iar acestuia i s-au acordat ingrijiri la fata locului.