Senatorul PSD Serban Nicolae a afirmat, marti, ca declaratiile presedintelui CE, Jean-Claude Juncker, la adresa Romaniei echivaleaza cu o „amenintare ridicola si usor etilica”, iar „parerea” acestuia ca Parlamentul trebuie sa respecte Constitutia Romaniei e „ridicola si redundanta”.

„Am vazut niste pareri personale, am vazut pe un domn care este presedintele Comisiei Europene care exprima niste temeri personale, care ne dadea un fel de amenintari sa modificam legile conform deciziilor CCR. Probabil ca nimeni nu i-a spus ca amenintarea este ridicola si usor etilica in conditiile in care toate deciziile CCR sunt luate in considerare de Parlament si intotdeauna sunt puse in acord proiectele legislative cu deciziile Curtii – nu de grija MCV, nu de grija aderarii la Schengen, ci pentru ca asa scrie in Constitutia Romaniei inca din 1991″, a spus serban Nicolae, citat de Mediafax.

Intrebat daca el considera ca ce a spus Juncker reprezinta o ingrijorare personala si nu exprima parerea Comisiei Europene, serban Nicolae a raspuns: „Nu, este o parere ridicola pentru ca, din punctul meu de vedere, sa spui ca Parlamentul trebuie sa respecte Constitutia Romaniei e si redundant si in general este jenant”.

„Statul de drept a facut progrese remarcabile in Romania si se afla in stadiu acceptabil. Nu vom accepta ca Romania sa faca pasi inapoi. Trebuie sa fie un progres ireversibil si am incredere in sistemul judiciar din Romania. Am luat la cunostinta de faptul ca am fost dezinformat, dar va anunt ca sunt bine informat in ceea ce priveste deciziile privind statul de drept”, a declarat miercuri Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene.

Acesta a mai spus ca sistemul judiciar functioneaza in Romania, dar a atras atentia asupra modificarilor aduse in Parlament legilor Justitiei.

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat, miercuri, in conferinta comuna cu presedintele Klaus Iohannis, ca Romania a facut progrese remarcabile in privinta statului de drept, iar CE nu va accepta ca Romania sa faca pasi inapoi privind statul de drept. De asemenea, Juncker a completat ca daca legile justitiei raman asa cum le-a votat Parlamentul, discutiile privind renuntarea la MCV si intrarea in spatiul Schengen ”se vor pune in alti termeni”.

Loading...