Sindicatele încă există. După trei ani de guvernare PSD s-au trezit că sunt probleme grave cu contractele colective

La trei ani de la preluare puterii de către PSD sindicatele au prins glas şi afirmă că instituţia negocierii colective este aproape inexistentă din cauza modificărilor legislative din anul 2011, prin adoptarea unei noi legi a dialogului social, a declarat, marţi, în marja unei dezbateri de specialitate, Sabin Rusu, secretar general al Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR) şi membru în Comitetul Economic şi Social European (CESE) de la Bruxelles, potrivit agerpres.ro.

"Unul dintre obiectivele majore al confederaţiilor sindicale din România şi al instituţiei sindicale, în general, reprezintă crearea unui cadru legal privind relaţiile de muncă şi industriale, protecţia drepturilor salariatului. Prin urmare, noi suntem într-o situaţie destul de dificilă, începând din 2008, la nivel european, şi cu precădere în România, vizavi de ceea ce înseamnă instituţia negocierii colective, un izvor important al dreptului muncii la nivel european şi mondial, din cauza modificărilor legislative în anul 2011 prin adoptarea unei noi legi a dialogului social. Suntem într-o situaţie problematică faţă de negocierea colectivă, prin suprimarea contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional, din 2011, şi a contractelor colective de muncă la nivel sectorial", a spus Rusu.

Reprezentantul sindical a adăugat că, la ora actuală, este nevoie de lobby şi negocieri pentru a crea noi reglementări în domeniul relaţiilor de muncă, prin protejarea individuală a salariaţilor în raport cu angajatorii lor.

"Acum, noi, sindicatele, patronatele, salariaţii, angajatorii, suntem în faţa unei mari provocări şi anume: apar noi forme de relaţii de muncă. Vorbim despre munca la domiciliu, telemunca - o reglementare adoptată în 2011 de către Parlamentul României, dar şi de platformele digitale şi oportunităţi pe piaţa muncii pentru unii salariaţi care nu reuşesc să se încadreze. Sunt forme noi de relaţii de muncă, iar întrebarea este cum le reglementăm, cum protejăm salariaţii în mod individual faţă de angajatorii lor. De asemenea, tot ceea ce înseamnă securitate socială, dreptul la pensie, la indemnizaţii de şomaj, la securitate şi sănătate în muncă. Pentru asta este nevoie de diligenţe, lobby, negocieri de a obţine nişte reglementări care să ajungă să fie la nivelul fiecărui stat membru al Uniunii Europene pentru uniformizarea relaţiilor de muncă. Aici la juca un rol foarte important şi Autoritatea Europeană de Inspecţia Muncii care va trebui să vegheze la modul de implementare a noilor reglementări care se vor adopta. Este o misiune provocatoare", a menţionat secretarul general al CSDR.

Grupul "Lucrători' al Comitetului Economic şi Social European (CESE) organizează, marţi, şedinţa extraordinară cu tema "Drepturile lucrătorilor şi convergenţa socială: o Europă a valorilor comune'.

Comitetul Economic şi Social European este o organizaţie cu rol consultativ, instituit prin Tratatul de la Roma din anul 1957. Comitetul are 350 de membri din toate statele membre, care sunt numiţi de Consiliul Uniunii Europene.

25 iun 19:11Cap Limpede