Simona Halep se califica in turul al treilea la openul australian, dupa un meci epic cu Sofia Kenin!

Simona Halep, locul I WTA, finalista editiei trecute, a invins-o, joi, cu scorul de 6-3, 6-7 (5), 6-4, pe americanca Sofia Kenin, locul 37 WTA, in turul al doilea al Australian Open, dupa un meci intens, epuizant, de doua ore si jumatate.

Halep a produs un noua partida epica la openul australian, in care a trecut de la extaz la agonie si din nou la extaz. Fara a fi la cel mai inalt nivel al tenisului ei, Halep a luptat neincetat si nu a cedat psihic, in fata unei adversare foarte tinere, care i-a pus mari probleme si care crestea in joc de la ghem la ghem. Desi a acuzat probleme la piciorul drept in decisiv, Halep s-a agatat de fiecare minge, si-a pastrat cumpatul si mintea limpede, a pus lovituri incredibile pe teren, care au macinat increderea adversarei.

Liderul WTA a prezentat, in prima parte a meciului cu americanca Kenin, o prestatie consistenta, mai aproape de potentialul ei. Simona Halep a condus jocul, a fost cea care a dictat ritmul, dar si-a complicat singura partida, in setul al doilea, cand, la 3-0, evolutia ei a scazut in concentrare si intensitate, permitandu-i adversarei sa revina pe tabela.

Kenin, 20 de ani, este o jucatoare din clasa romancei, ca stil, fara multa forta in lovituri, dar tehnica, foarte mobila, cu joc variat, cu ruperi de ritm si un serviciu foarte bun. Timida la inceput, ca evolutie, americanca si-a crescut nivelul de joc, pe masura ce Halep i-a permis acest lucru. Ea a transformat un meci alert, cu ghemuri si schimburi scurte, intr-unul de uzura, care initial i-a convenit, datorita unei aparente capacitati fizice superioare. Din nefericire pentru ea, nu a tinut cont de faptul ca Halep nu cedeaza usor cand nu vrea sa cedeze, iar ceea ce a parut o tactica productiva s-a transformat intr-o capcana fatala.

Halep a inceput cu break meciul, apoi, cu un serviciu solid, si-a pastrat avantajul de doua ghemuri pana la 5-3, cand a mai pus un break pe tabela si setul in acelasi timp, cu 6-3, dupa 33 de minute.

Romanca s-a desprins si in setul secund, in care a condus cu 3-0, dupa un break in ghemul al doilea. Apoi si-a pierdut concentrarea, iar Kenin a egalat, dupa break la 0, in ghemul al cincilea, la primele mingi avute. Reintrodusa in meci, americanca a jucat din ce in ce mai bine, a servit excelent si a dus setul in tie-break, pe care l-a castigat la 5, dupa o ora si 30 de minute de la start.

Patru mingi de break a ratat Halep in primul ghem al decisivului, inca una in ghemul al cincilea. in schimb, Kenin a facut break la primele mingi avute si s-a desprins la 4-2. Cu ultimele resurse de energie, Halep a avut puterea sa revina si sa castige urmatoarele patru ghemuri si meciul, cu 6-4, dupa doua ore si jumatate de joc.

Halep va evolua in turul al treilea cu Venus Williams, locul 36 WTA, care a depasit-o, cu 6-3, 4-6, 6-0, pe frantuzoaica Alize Cornet, locul 46 WTA.

Calificarea in mansa a treia este recompensata cu 155.000 de dolari australieni (111.000 de dolari americani) si 130 de puncte WTA.

17 ian 12:56Cap Limpede
Loading...