Semnifica in greaca antica „fructul divin” sau „hrana lui Zeus”! Beneficiile fructului de kaki pentru sanatate…

Kaki sau Persimmon este un fruct exotic, delicios, cu un gust inconfundabil, denumit si „piersica japoneza”, asemanator ca forma rosiei, iar ca textura piersicii si pepenelui galben.

Este fructul unui copac inalt de aproximativ 10 metri, care poarta numele Diospyros (semnificand in greaca antica „fructul divin” sau „hrana lui Zeus”) si care face parte din familia Ebenaceae. Se cunosc mai multe specii Diospyros kaki, cea mai cultivata fiind originara din Asia, respectiv Japonia si China. Acest fruct are marimea unei piersici medii si o culoare ale carei nuante pornesc de la galben pana la portocaliu inchis. Coaja este tare si lucioasa, iar pulpa este astringenta cand este verde, iar cand este coapta — dulce si moale, scrie Agerpres.

Este unul dintre fructele cu cel mai bogat continut nutritional ce include vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P si vitamina C; minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu si cantitati mici de fier si zinc. Kaki este mai bogat in potasiu decat banana, iar studiile au aratat ca acesta are de doua ori mai multe fibre decat merele. Contine carbohidrati de buna calitate si la fel de multi antioxidanti ca ceaiul verde. Kaki mai este bogat si in acizi organici, taninuri, proteine si betacaroten, care ii da culoarea.

Fructul se culege toamna tarziu si se poate consuma proaspat, uscat, sub forma de gem sau inclus in diverse salate si preparate dulci.

Click pe aceeasi tema:  Descoperiri de ultima ora despre corpul uman! Celule contaminate cu virusi emit semnale de alerta
spre