Peste 140 de mii de romani au semnat petitia privind sustinerea independentei justitiei. Hartia a fost depusa in rulouri imense la Parlament in mod simbolic pe podea pentru a vedea daca vointa a 140.000 de oameni va fi calcata in picioare de cele cateva sute de Parlamentari… sau poate va fi luata in considerare.

Marmura de pe holul principal al Senatului Romaniei a fost acoperita cu hartiile pe care sunt imprimate numele celor care sustin petitia. Documentul sustine independenta Justitiei. Cativa membri ai unei asociatii civice au venit in Parlament sa le transmita alesilor un mesaj scris din partea a peste 140.000 de romani. S-au folosit de podeaua Senatului.

„Le cerem domnilor parlamentari sa nu voteze Legile Justitiei dupa ce se vor reintoarce evident de la CCR”, a spus Luminita Dejeu.

„Avem incredere in schimb in Comunitatea Europeana, avem incredere in Departamentul de Stat, dar nu avem incredere in niste oameni care vor sa schimbe pe repede inainte Legile Justitiei”, a adaugat Antoniu Bumb.

Si senatorii Opozitiei au un mesaj pentru reprezentantii puterii. „Cred ca ar trebui sa le citeasca. Poate isi gasesc rude sau prieteni. Macar sa se abtina de acum incolo ca urmeaza si Codurile Penale”, a declarat Gabriel Ionascu, senator PMP.

Printre semnatari sunt si alesi ai USR. „Oameni care se pun cu semnaturile lor la nivelul solului, iata pe unde trecem aici cu totii inainte sa intram sa facem legile. Mi se pare o forma suprema de protest”, a declarat Vlad Alexandrescu, senator USR.

Senatorii Puterii, in schimb, nu vad protestul cu ochi buni. „Suntem putini mai circumspecti. Unde exista acele semnaturi? Aicea este un pavaj tiparit. De unde le-ati luat din pagini nationale, din cartea de telefon?”, a spus Radu Preda, senator PSD.

„O suta cat ati zis dumneavoastra de semnaturi nu inseamna… ca toata lumea e de aceeasi parere”, a adaugat Adrian Tutuianu, senator PSD. Protestatarii ca nu se vor opri aici. „Vor urma sesizari si catre presedintele Iohannis”, a spus Roxana Pencea Bradatan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.