Cap Limpede

Spiritualitate

Secretele interzise ale Bisericii! Ce este adevar si ce este minciuna?!

CRACIUNUL, O SARBATOARE PAGANA

Pentru a dovedi ca aceasta sarbatoare ese pagana, trebuie sa stiti originea cuvantului. O parte a cuvantului “Craciun” (Christmas) vine de la un obicei medieval al Bisericii Romana numit Mass, sarbatorit la miezul noptii in ajunul zilei de 25 Decembrie. Pui cuvantul Hristos alaturat si gata cuvantul.

Persoana numita Iisus in Biblie nu este o persoana cu un corp facut din carne si sange, ci numele unui personaj. In Biblie, Iisus este adesea folosit pentru a reprezenta soarele care rasare in Est si apune in Vest. Cu alte cuvinte, Iisus este personificarea soarelui.

Fara soare nu putem supravietui deoarece avem nevoie de energie sa (lumina soarelui) pentru a ne tine de cald si a creste plantele. Acesta este motivul pentru care Iisus (soarele) este salvatorul lumii. Chiar daca el este adesea folosit pentru a reprezenta soarele, asta nu inseamna ca nu a fost un om din trecut care le-a spus oamenilor depre Hristos.

Iata cateva citate din versiunea King James a Bibliei care dovedesc ca Iisus este, de fapt, soarele:

“Atunci Iisus le-a vorbit din nou, spunand: “Eu sunt lumina lumii. Cel care Ma urmeaza pe Mine nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii.” (Ioan 8:12)

“Atata timp cat eu sunt in lume, eu sunt lumina lumii.” (Ioan 9:5)

“Atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe nori cu mare putere si cu slava.” (Marcu 13:26)

“Iisus a iesit purtand cununa de spini si haina de purpura.” (Ioan 19:15)

Cand auzi oamenii ca spun ca Isus este „lumina lumii”, de fapt vorbesc despre este soare. Acesta este motivul pentru care Biblia vorbeste despre Isus „venind pe nori” si purtand „coroana de spini.” Spinii reprezinta razele soarelui. Odata ce ai aflat asta, vei stii de ce Iisus (soarele) este Mantuitorul nostru si lumina lumii.

Anumite ramuri ale Crestinismului vor sa ii invete pe urmasi ca Iisus s-a nascut pe 25 Decembrie. Aceasta poveste religioasa este o metafora pentru “nasterea” soarelui.

Pentru ca solstitiul de iarna se apropie de emisfera Nordica, zilele devin tot mai scurte pana cand se ajunge la cea mai scurta zi a anului, aceasta fiind 21 Decembrie. Pe 22 Decembrie soarele se opreste din miscare 3 zile. Din cauza acestui lucru se spune ca soarele a “murit” timp de 3 zile.

Pe data de 25 Decembrie soarele se misca un grad spre nord. Prin urmare, se spune ca soarele a murit timp de 3 zile si apoi a inviat pe 25 Decembrie. Aceasta miscare cu un grad a soarelui este foarte subtila insa poate fi masurata cu un echipament foarte sensibil. Aceasta miscare este una dintre semnificatiile de baza ale Craciunului, o sarbatoare inchinata “invierii” soarelui. Deci, aceasta sarbatoare nu are legatura cu niciun om Iisus Hristos.

DE CE MERG CRESTINII DUMINCA LA BISERICA?

Daca separate cuvantul “Sunday” in doua cuvinte veti obtine “soare – zi” care inseamna Ziua Soarelui. Acesta este motivul pentru care crestinii merg la biserica duminica; pentru a se inchina la soare, lumina lumii.

Sursa: Waking Times

Pagini: 1 2

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-81253").on("click", function(){ $(".com-click-id-81253").show(); $(".disqus-thread-81253").show(); $(".com-but-81253").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});