Acasă Life Dezvoltare Personala Grafologia si psihologia! Cum se interpreteaza scrisul inclinat, literele separate si alte...

Grafologia si psihologia! Cum se interpreteaza scrisul inclinat, literele separate si alte forme de exprimare psihologica in scris?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Studiul scrisului unei persoane poate spune foarte multe despre caracterul sau. Fereste-te de persoanele cu scrisul apasat pentru ca sunt oameni autoritari cu sange rece, trasatura specifica criminalilor. Ce se intampla daca ai scrisul inclinat sau daca literele sunt separate? Te invitam sa descoperi in randurile urmatoare.

INCLINAREA SCRISULUI

Inclinarea spre dreapta este specifica oamenilor activi, grabiti, iubitori si incurajatori, dornici de comunicare dar deseori manipulativi, cordiali sau bagareti.
Inclinarea spre stanga indica o directionare catre mama sau trecut. Se intalneste mai des la femei, la persoane marcate de un dezechilibru in relatia cu parintii exprimand emotivitate, rezervare, nevoia de sinceritate fata de sine. Deseori apeleaza la resentimente cand sunt fortate sa-ti asume angajamente.
Scrisul drept, neinclinat indica independenta, autocontrol; specific persoanelor rigide, metodice.

RANDURILE/LINIILE

Randurile ascendente sunt cele care se ridica in centru si coboara spre sfarsit.
Intalnite la persoane optimiste, ambitioase, vorbarete, cu dorinta de a progresa; isi fac meseria cu mult entuziasm.
Randurile descendente sunt cele care coboara in mijloc si se ridica spre sfarsit. Specifice persoanelor pesimiste, usor de descurajat care isi incep activitatea fara tragere de inima dar devin entuziaste la final.
Randurile drepte sunt intalnite la oameni cu multa vointa, uneori rigizi.
Randurile neregulate, care se ridica doar spre sfarsitul propozitiei, mai ales in josul paginii, se intalnesc la personalitati puternice, oameni foarte curajosi.
Randurile care coboara doar la sfarsit, mai ales in josul paginii se intalnesc la oameni cu caracter slab, care se supara repede, se ingrijoreaza usor; predispusi la stres.

ZONA SCRISULUI

In medie, scrisul oamenilor cuprinde cate 3mm pe fiecare zona (inaltime totala de 9mm).
Zona superioara (literele l,t,h,b,d) indica modul in care se gandeste, ambitiile si idealurile, imaginatia, mandria, parerile, vointa in realizarea obiectivelor.
O inaltime medie exprima gandirea temeinica, folosirea imaginatiei in scop creativ
O zona superioara foarte extinsa caracterizeaza persoanele cu asteptari sau sperante nerealiste
Daca este foarte lata/larga arata tendinta de a visa, de a amplifica idei si aspiratii
O inaltime mica exprima infranarea imaginatiei, concentrare doar pe indeplinirea stricta a sarcinii sau activitatii curente
Zona inferioara (literele f,g,j,p,q,y) evidentiaza modul de manifestare a lucrurilor si evenimentelor care nu au ajuns inca la cunostinta celui care scrie.
O linie inferioara dreapta arata nerabdarea in finalizarea activitatii incepute.
Buclele semirotunde indica dorinta de evitare a agresivitatii si confruntarilor directe.
Buclele pline, rotunde, apasate sunt intalnite la persoane energice, senzuale, cu potential de a face bani.
Alternarea buclelor exprima instabilitatea emotionala si/sau sentimentala.
Zona mijlocie (literele a,c,e,I,m,n,o,r,s,u,v,w) reflecta rutina cotidiana, comportamentul in societate, preferintele si lucrurile dezagreabile, motivatiile sociale si profesionale, ego-ul si sinele.
Bolta (zona de mijloc a scrierii este rotunjita in sus) este specifica persoanelor loiale, protectoare, independente, demne de incredere, metodice; uneori secretoase, incapatanate, ipocrite. Cea mai importanta caracteristica a lor este solidaritatea fata de grup.
Ghirlanda (bolta inversata) intalnita la persoane active, carora le place sa fie de ajutor .
Stilul unghiular (stil analitic, cu linii ascutite) – oameni care stiu sa-si exploateze si valorifice talentele si abilitatile la locul de munca si in afaceri.
Firul de ghem – persoane vioaie, usor adaptabile dar evazive si lipsite de rabdare; nu obisnuiesc sa initieze actiuni dar participa cu placere ; prefera mai intai sa observe si apoi sa ia decizii ; eficiente in activitati ce implica colectarea si sortarea informatiilor.
Stilul ondulat este un amalgam al celorlaltor stiluri de scris si se intalneste la oameni capabili si maturi din punct de vedere mental, apti sa faca fata problemelor diverse.

Citeste mai mult despre forma literelor in pagina urmatoare>>>>>