Scrisoare catre capsunari, zilieri si ingrijitori de mosi si babe, care acum se autointituleaza DIASPORA

Unul din liderii PLR Satu Mare a postat pe o retea de socializare o scrisoare adresata romanilor din Diaspora in care deplange faptul ca romanii plecati in Occident nu contribuie la bugetul de stat din Romania, dar au pretentia de a dicta mersul lucrurilor din tara. Negresteanul Mircea Pal lucreaza in sistemul bugetar, fiind directorul economic al Aeroportului Satu Mare, dupa ce a ocupat o functie similara si la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare. Fost membru PNL Satu Mare, el a trecut la PLR odata cu deputatul Ovidiu Silaghi si presedintele CJ Satu Mare, Adrian stef. Scisoarea lui Mircea Pal este intitulata ”Draga diaspora, ai venit dar ai plecat… Nu-i corect!!!”si se adreseaza celor ”care pana mai ieri se numeau capsunari, zilieri si ingrijitori de mosi si babe, iar acum se autointituleaza diaspora”.

”Cand au sosit am avut senzatia ca vin ca si niste trupe eliberatoare. Trupe care, in opinia lor, au reusit sa ne redea tara inapoi, ca ne-au eliberat de comunism si ca ne-au redat demnitatea. Toti cei cu care m-am intalnit au tinut sa imi spuna lucrurile acestea. Aceiasi oameni care pana mai ieri se numeau capsunari, zilieri si ingrijitori de mosi si babe acum se autointituleaza „diaspora”. Toate povestile lor incep cu amintirea alegerilor si negresit cu sintagma atat de draga lor „noi, diaspora”, scrie liderul PLR Satu Mare.

Mircea Pal, care locuieste in Negresti-Oas, capitala tarii Oasului, locul unde mai mult de 50% din locuitori sunt plecati in Occident, spune ca a incercat sa ii faca sa inteleaga pe toti cei cu care a vorbit ca au pierdut esenta mesajului electoral, dar comenteaza ironic ca ”trebuie sa ai si cu cine…”. ”Multi dintre cei care se bateau cu politia prin Franta si Italia in ziua alegerilor dorindu-si sa voteze impotriva comunismului au uitat ca ne-au lasat noua copiii sa ii crestem. Eu cred ca nu s-au gandit niciun moment la faptul ca progeniturile lor sunt educate pe banii contribuabililor din Romania. Nu s-au gandit ca ei nu au participat cu niciun leu la pensia parintilor lor. Au lasat totul in seama platitorilor de impozite din tara si au plecat sa isi caute norocul prin lume, iar acum isi aroga dreptul de a face revolutie de la distanta”, scrie Mircea Pal. Apoi, liderul PLR are un mesaj pentru Diaspora: ”Draga diaspora, cum iti place sa te numesti acum, te asteptam acasa. Unul dintre lucrurile bine facute ar fi sa participi la sistemul de sanatate cu impozite pentru a putea avea grija de parintii tai. Un alt lucru bine facut ar fi sa platesti impozite in tara pentru a putea sa iti educam copiii corect. Nu este suficient sa comentezi despre faptul ca in tara asta nu se face nimic bine, ar trebui sa cotizezi, pentru ca nu poti face educatie, sanatate si protectie sociala fara bani. Nu este corect sa iti rupi spatele te miri pe unde, dupa care sa vii sa te tratezi in Romania in sistemul de stat. Nu este corect sa critici invatamantul cand tu nu dai niciun ban acolo. Nu este corect sa ceri ceva de unde tu nu ai pus nimic”. Mircea Pal propune Diapsorei, in inchierea scrisorii, sa faca ceva pentru Romania, ”nu de la distanta, prin corespondenta”. ”Acestea sunt citeva din lucrurile care le poti face bine pentru tara. Nu mai folositi slogane si nu mai faceti atata caz de marea voastra realizare din ziua alegerilor. Nu va mai cramponati de dreptul cetatenilor la vot si nu mai faceti atata tevatura. Aveti o viata inainte sa votati, insa lucrul bine facut il puteti face chiar azi, maine sau poimaine aici in Romania si nu de la distanta prin corespondenta, delegari de atributii si indemnuri in necunostinta de cauza…”, isi incheie Mircea Pal scrisoarea. PLR Satu Mare a avut rezultate foarte slabe la ultimele alegeri prezidentiale, Calin Popescu Tariceanu obtinand in turul I doar 5,4% din voturi in judetul Satu Mare. Sursa: VoceaTransilvaniei
8 ian 18:56Cap Limpede
Loading...