Grupul Schweighofer, unul dintre liderii europeni in prelucrarea lemnului, face o schimbare de strategie si vinde compania subsidiara Cascade Empire S.R.L. (Cascade Empire), precum si divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire S.R.L., catre compania suedeza GreenGold Group.

Partile contractante au decis sa nu faca publica valoarea tranzactiei si detaliile contractuale.

Padurile detinute de Cascade Empire insumeaza 14.283 hectare, localizate in judetele Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzau, Neamt si Suceava.

Cascade Empire achizitionase padurile respective intre anii 2003-2011 si are in prezent un colectiv de 19 angajati, incluzand personalul diviziei de management forestier. Intreaga echipa va fi preluata de noul proprietar.

Grupul Schweighofer continua sa sprijine gospodarirea durabila a padurilor. Holzindustrie Schweighofer a intrat pe piata romaneasca in 2003. Azi compania opereaza in Romania trei fabrici de cherestea si doua fabrici de productie a panourilor din lemn cu un total de cca. 3.100 angajati. De asemenea, incepand din 2017, compania a implementat un plan de actiune pentru o industrie sustenabila de prelucrare a lemnului care depaseste cu mult cerintele legale.

Holzindustrie Schweighofer ramane dedicata acestui plan de actiune si va continua sa optimizeze dialogul cu organizatiile non-guvernamentale si alte parti interesate.

Grupul Schweighofer isi are originile intr-o afacere de familie austriaca, cu peste 400 de ani de experienta in industria de prelucrare a lemnului. in prezent, Grupul este activ in industria de prelucrare a lemnului din Europa, avand activitati si in productia de energie din surse regenerabile si afaceri imobiliare.

Divizia industriala a Grupului Schweighofer opereaza in Romania trei fabrici de cherestea si doua fabrici de productie a panourilor din lemn si o fabrica de cherestea in Germania. Grupul este lider in industria europeana a prelucrarii lemnului, avand in acest moment aproximativ 3.500 de angajati. Holzindustrie Schweighofer exporta produsele sale in peste 70 de tari din intreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.