PSD si-a facut in detaliu planul suspendarii in Parlament a presedintelui Klaus Iohannis, iar partidul este decis sa-l puna in practica daca seful statului nu o va demite pe Laura Codruta Kovesi din functia de sef al DNA, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse politice. Nu este clar daca declansarea procedurii va avea loc pana in data de 21 iunie, dar cele mai multe informatii indica faptul ca Liviu Dragnea intentioneaza sa inceapa aceste proceduri dupa aceasta data, in caz ca nu va fi achitat in procesul angajarilor fictive.

Sursele vorbesc de un orizont de maximum trei saptamani, in care presedintele Iohannis ar urma sa fie suspendat in Parlament. Daca acest lucru se va intampla, interimatul va fi asigurat de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Acesta ar urma sa o demita pe Kovesi de la DNA, Horodniceanu de la DIICOT. O alta miza este, potrivit surselor G4Media.ro, numirea unui nou sef la Serviciul de Informatii Externe (SIE). Serviciul nu are director plin din septembrie 2016, dupa demisia lui Mihai Razvan Ungureanu.

O alta miza majora este promulgarea de catre presedintele interimar Tariceanu a legilor Justitiei, inainte de sosirea avizului preliminar al Comisiei de la Venetia. Iohannis a anuntat ieri ca in curand e posibil sa vina un aviz preliminar, inainte de raportul final al Comisiei de la Venetia.

Potrivit unor surse, numele vechiculat la sefia SIE este a lui Gabriel Vlase, vicepresedinte PSD si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, unul dintre apropiatii lui Liviu Dragnea. Vlase a fost presedintele comisiei de control parlamentar al Serviciului de Informatii Externe. A devenit doctor in stiinte militare si informatii la Academia Nationala de Informatii.

Citeste mai mult pe g4media.ro.