Alexandru Kocsis Cristea, membru in Consiliul National al Audiovizualului, a propus rediscutarea in sedinta de joi a sanctiunii aplicate postului Realitatea TV. Propunerea a fost respinsa, iar deputatul PNL Pavel Popescu, prezent la sedinta publica a CNA, nu a fost lasat sa ia cuvantul. Radu Herjeu, membru al CNA la propunerea PSD, invoca lipsa unui precedent ca explicatie si il acuza de minciuni. „imi imaginez cum ar fi ca sutele de parlamentari PSD sa solicite in fiecare sedinta sa spuna si ei ceva”, scrie Herjeu pe contul sau de Facebook.

„Inca de la audierile din Parlament am spus ca nu sunt adeptul cenzurii si nu voi sustine sanctiunile care pot fi interpretate ca forme de „cenzura legala”. Decizia de a amenda si a intrerupe pentru 10 minute emisia Realitatii TV, pentru modul in care au fost prezentate informatiile legate de protestele din 10 august, intra in categoria acelor sanctiuni pe care eu nu le sustin (…) Eu imi doresc sa sanctionam prin cat mai multe somatii publice pentru ca scopul meu nu este sa inchid radiodifuzori, ci sa ajut publicul sa invete sa se protejeze singur de acei radiodifuzori care au frecvent derapaje”, si-a argumentat public Alexandru Kocsis Cristea propunerea de a fi rediscutate rapoartele de monitorizare a emisiunilor Realitatea TV din perioada 6-17 august 2018 si, implicit, sactiunea aplicata postului.

Propunerea lui Kocsis Cristea (propus in CNA de PNL) a fost refuzata de ceilalti membri ai CNA. in plus, deputatul PNL Pavel Popescu, prezent la sedinta publica a Consiliului, nu a fost lasat sa ia cuvantul.

Radu Herjeu, membru in CNA la propunerea PSD, a explicat, printr-o postare pe contul sau de Facebook, motivele: „Pe scurt: colegii mei nu au fost de acord ca dansul sa ia cuvantul pentru ca, cel putin de 4 ani de cand sunt eu aici, in fata Consiliului au vorbit DOAR reprezentantii posturilor si ai altor entitati audiovizuale, persoanele care au facut vreo sesizare si persoanele vizate de vreo astfel de plangere, invitati sau moderatori. in rare cazuri au vorbit reprezentantii altor institutii publice, care solicitau recomandarea pentru vreun mesaj de interes public. Doar la concursurile pentru frecventele radio, competitorii au venit cu artisti, persoane publice care sa sustina candidatura. in rest… va si imaginati cum ar fi daca CNA ar primi sa vorbeasca in sedintele publice pe rand, toti cetatenii tarii care au ceva de spus. Inclusiv parlamentari sau primari sau orice alt ales. Pentru ca nu asta e treaba CNA-ului, definita prin lege”.

Anterior, chiar in timpul sedintei CNA, Radu Herjeu scria pe contul sau de Facebook: „CNA live: incredibil. Un parlamentar PNL, presupun, cere sa vorbeasca in fata noastra, desi nu intra in prerogativele acestui Consiliu sa discute cu cetateni care nu reprezinta radiodifuzori sau nu au facut vreo sesizare legata de derapaje din audiovizual. L-am intrebat, firesc, pe cine reprezinta? Ce post? Realitatea TV? Pentru ca despre aceasta televiziune era vorba in acel moment. Mai mult, am propus sa i se permita sa vorbeasca, desi imi imaginez cum ar fi ca sutele de parlamentari PSD sa solicite in fiecare sedinta sa spuna si ei ceva. Caracteristic acestor politicieni, deputatul si-a permis sa intoarca in fata mea cele spuse de mine cu 5 minute inainte, sustinand ca i-am bagat pumnul in gura si i-am spus ca n-are ce sa caute in sala, la sedinta publica! Ca de obicei, miscarea a fost doar una de imagine, destinata sa nasca scandal pentru autopromovarea lui. Deci, in fata mea si a celor care au fost martori, dansul minte despre spusele mele! Va dati seama ce minciuni se spun in fata celor care nu sunt prezenti. Cu ce minciuni sinistre isi construiesc campaniile pline de ura”.